5 tegn på at du bruker for mye penger på barna!

I dag ser vi på bortskjemte barn. Hvis du bruker for mye på øyenstenen din vil du også gi dem falske forventninger når de selv senere skal stå på egne ben. De vil ha blitt vant til dyre vaner og eksklusivitet de selv ikke vil ha råd til og vil fort ende i kredittkortgjeld allerede som studenter.

Slik kjenner du igjen om du skjemmer bort barnet ditt

1. Barnas rom ser ut som Toys R Us

Foreldre vil bruke gjennomsnittlig 18.000 NOK på leker i året per barn. Hvis du er skyldig i å overøse barnet ditt med alle de nyeste og beste gadgets og spill, bør du vurdere å kutte tilbake, spesielt hvis du er blant de 29% av foreldre som innrømmer å bruke penger på leker for å bestikke sine barn.

2. Du kaster alltid en over-the-top bursdagsfest

Dagene hvor sokk i bøtte spill og en hjemmelaget kake er dessverre over. Barnas bursdagsfester har blitt mye mer ekstravagante de siste årene. I U.K. for eksempel bruker foreldre 320 pund – ca 4000 NOK på bursdagsfest for sine barn, ikke inkludert gaver (!). Det er hundrevis av kroner du kan spare i stedet for å bruke penger på en fest som blir glemt om noen timer.

3. Mat budsjettet er ute av kontroll

Mat står for 16% av foreldrenes gjennomsnittlige utgifter på barna sine, og det er et av de enkleste områdene hvor det går over bord. Mat er blant de tre største utgiftene man har med å oppfostre et barn. Foreldre har utfordringen med å gi mat som ikke bare er sunt og deilig, men også rimelig. Å bruke penger på mat som til slutt havner i søpla er et annet tegn på at dagligvarebudsjettet ditt er ute av kontroll.

4. Barnet ditt har en dyr hobby, og de hater det

Å oppfostre en spirende gymnast, ballerina eller fotballspiller er dyrt. Hvis barnet ditt har en lidenskap for hobbyen sin, er ekstrakostnaden sannsynligvis verdt det. Men hvis barnet ditt er registrert for hver aktivitet under solen og ikke er entusiastisk overfor dem alle, kan det være på tide å forenkle timeplanen og begynne å bruke penger på noe annet.

5. Barnet ditt har en heltidsjobb – og du betaler fortsatt regningene

Alle vet at mange av dagens unge voksne har det tøft. Studiekostnadene er oppe, studielånet stiger, og lønnsomme jobber kan være vanskelig å finne. Selv om noen foreldre sier at deres voksne barn er på egne ben når det kommer til høyskole- og andre utgifter, kommer andre til å bruke penger på barnets regninger når de prøver å finne sin vei. Nesten halvparten av millenials har økonomisk støtte fra foreldrene sine siden de forlot reiret.