Airbnb blir mer og mer populært i Norge

Antall norske fritidsboliger leid på Airbnb har økt med 58 prosent i løpet av det siste året, ifølge selskapet. Over 22 000 eiendommer var live på nettstedet i juni, ifølge Airbnb-tallene sendt til NRK.

NHO Reiseliv fortalte kringkasteren at det er positivt om den tilsynelatende veksten av Airbnb fortsetter da det gir ferierende i Norge som reiser på et lite budsjett økte muligheter til å oppleve et autentisk Norge. Alle vet at Norge er et veldig dyrt ferieland så Airbnb kan gi mange som ellers ikke ville ha hatt råd til å besøke Norge muligheten til dette uten å blakke seg.

Det går bra for norsk turisme

Det går bra for norsk turisme og det er en sterk økning i utenlandske gjester i Norge. Veksten av overnattingsmuligheter i turisme er veldig positivt, sier Ingjerd Sælid Gilhus fra NHO Reiseliv til NRK. Nye Oslos forskning har også antydet at Airbnb kan øke turismen i Norge og også tillate ferierende å bli hos oss lenger for mindre penger. Men Gilhus la til at det var viktig for norske myndigheter å kunne ha oversikt med overnattingstjenester. Gilhus sa at årets sommersesong var sannsynlig vanskeligere for tradisjonelle innkvarteringsleverandører som for eksempel hoteller.

Økende antall utenlandske turister

Uavhengige reisende gjør ofte reservasjoner selv og planlegger sine egne turer. Dette kan også bety at de tilbringer lengre på enkelte steder enn typiske bussturister. Det kan være positivt, fordi de bruker mer penger i Norge. Det spanderes mer penger på lokalsamfunnet og lokalt næringsliv gleder seg.