Baksmell eller penger tilbake: selvangivelsen 2016!

Mange av oss husker når middagsbordet ble fylt til randen med skjema og kalkulatorer og mor og far stønnet og bannet over selvangivelsen. Da var det greit å holde lav profil!
I disse dager er alt elektronisk, selvsagt. Men har det blitt mindre frustrerende av det?

Ikke bare er det ikke lenger kalt en selvangivelse, nå heter det “skattemelding”.
30 April er det deadline for å poste endringer til den fryktede selvangivelsen. Dette må vi leve med.

Blir det baksmell eller ekstra penger tilbake

Tirsdag kan du selv se hvordan dette har gått for deg.
¾ av nordmenn leverer sin “skattemelding” elektronisk, noe Skatteetaten er meget fornøyd med. Skulle du bli heldig å få tilbake på skatten kan det bli ekstra kos denne påsken. Skulle du midlertidig bli slått ut av en restskatt du ikke har råd til er du på riktig sted!

Lån for å betale ned din restskatt

Siden ingen vil spørre deg om hva du skal bruke pengene dine til, kan du benytte muligheten av forbrukslån på nettet til å bli kvitt skattesmellen. Fordelene med denne type lån er at man stort sett får lånet raskt og det er ingen spørsmål om hva man trenger å bruke dem til. Derfor kan dette være akkurat det man trenger for å få råd til drømmeferien.

Så lenge man passer på å ikke få en for stor månedlig utgift, vil de fleste oppleve at dette går helt greit. Andre fordeler er at dette kan hjelpe deg å dekke et midlertidig tap av månedsinntekt, for eks. hvis man har byttet jobb og må vente litt på å få første lønning.