Bøker som kan gi deg mer livskvalitet

Gå! Verdens beste mosjon

Av og til er det ikke så mye som skal til. Boken Gå! Verdens beste mosjon av Johan Kaggestad handler om akkurat det. Å gå. Å bevege seg i hverdagen. Det føles som en avslappende lesing i en hverdag hvor man ofte blir pepret med informasjoner om hvordan man kan løpe.

Farvel, ting

Fumio Sasaki gikk fra å være en rotekopp med huset fullt av unødvendig skrot til å bli minimalist – av den ekstreme sorten. I den ettårige prosessen gikk han fra å eie tusen ting til å eie femti(!). Ikke nok med det, han ble både lykkeligere, sunnere og tynnere.

Vårrengjøring (rydding og minimalisme)

Plutselig er rydding og minimalisme i vinden. Her på Sandnes bibliotek har vi hatt flere kontainere så langt i år – vi rydder for å få plass til å lage publikumsareal i magasinet. Gamle og/eller ødelagte møbler som har blitt lagret. Bøker som ikke har blitt lånt ut.

Berlinhistorier

Berlinhistorier av Astrid Sverresdotter Dypvik er en enkel, lettlest bok, full av menneskeskjebner. Som tittelen hentyder, så handler det om folks historier fra Berlin – fra Sovjet marsjerte inn i byen i 1945, til murens fall i 1989. Det handler om alt fra hva.

Vi burde alle være feminister

Chimamanda Ngozi Adiche har skrevet en fin, kort tekst om likestilling. Opprinnelig er teksten en TED talk, som er omgjort til tekst, og utgitt på engelsk. Den er også oversatt til norsk. Alle har tid til å lese denne – det er 52 sider, som er fulle av gode.

Sjarmen med tarmen

Vi ble utfordret på biblioteket til å lese noe en vanligvis ikke pleier å lese, så da hev jeg meg over en av de mest populære fagbøkene fra 2015. Den tyske forfatteren er en ung nyutdannet lege, og i hjemlandet solgte boken over en millioner eksemplarer. Og jeg kan.