Bruk kredittkortet til din fordel

Smarte måter å bruke kredittkortet ditt på. Har du egentlig noengang tenkt over hvordann du benytter kredittkortene dine? Vi regner med du sannsynligvis har ett kort, men de fleste har flere.

Kredittkort er en praktisk måte å betale for de tingene du vil ha, men denne bekvemmeligheten kan komme med en høy pris. Unngå kostbare avgifter og renter ved å følge våre tips.

Tips for best bruk av kredittkort

Hold oversikt over utgiftene dine

Det er veldig lett å trekke fram et kort når du står og skal handle. Spesielt lett hvis du egentlig ikke vil tenke på hvor mye det koster og om du har råd til det. Impulskjøp er veldig ofte handlet på nett med kredittkort. Spør deg selv om dette virkelig er noe du vil overdra kortet med, eller om et forbrukslån passer bedre. Forbrukslån har bedre renter og betalingsbetingelser.

Betal kredittkortet ditt til rett tid

Det er en kjent sak at kredittkort blir de aller dyreste formen for lån hvis du ikke betaler i tide. Kan du derimot betale i tide er det selvsagt veldig gunstig. Baller det ut og du ikke kan betale kredittkortet/ene dine foreslår vi at du ser på refinansiering. Refinansiering er en måte å få oversikt over alle kort og lån på ett brett.

Sett en fornuftig kredittgrense

Selv om banken tilbyr deg å høye kredittgrensen din, er ikke det det samme som at du bør. Du har kanskje ikke råd til det engang. Å pushe kredittgrensen oppover fordi du ikke kan betale minstebeløpet er en fryktelig strategi. Hvis 20.000 er håndterlig, hvorfor uppe til 40.000 kr. bare fordi du kan?

Ikke bruk kreditt for å få endene til å møtes

Som nevnt ovenfor er kredittkort mye dyrere å bruke for å “redde” en økonomisk situasjon på enn et tradisjonelt lån. Du kan selv regne ut hvor mye det vil koste deg hvis du ikke kan betale ned. I tilfeller hvor du trenger nødsløsninger kan kredittkortet være ideellt. Men, det er kun hvis du vet du kan betale neste måneds regning uten å behøve heve kredittkgrensen.