Del 1: Europas topp 5 rimeligste steder å spandere pensjonisttilværelsen!

Tenk deg lukten av nybakte croissanter i luften, eller den tilfredsstillende svle glasset vin laget av druer som er vokst rett ovenfor huset ditt? Kanskje du lengter etter å bo på en solfylt middelhavsøy?

En pensjons-tilværelse i Europa er en drøm for mange mennesker. Og det kan lett bli en realitet. Hvis det er kultur, historie og variasjon du er ute etter, har Europa alt, og til en mye lavere pris enn du kanskje tror . I denne artikkelen i to deler undersøker vi de fem beste lavpris-alternativene for å nyte din perfekte europeiske pensjonisttilværelse.

Hvert av disse landene er i Europa som og i alle fem landene finner du fantastiske strender, idylliske landlig landskap, og byer der historien er fylt med fantastisk arkitektur og musikk. For hvert land har våre eksperter nominert områder de tror er spesielt interessante for nordmenn, men i siste instans er det opp til deg å bestemme hvilken type livsstil du er ute etter.

Europa er nære men med mye bedre vær

Ikke overraskende leverer Europa sterkt på helsetjenester; I hvert de fem valg vi nevner kan du finne du helsepersonell og fasiliteter av topp klasse. Mange av disse nasjonene drar nytte av universell dekning og sterke offentlige helsevesen systemer, og selv deres private helsetjenester kan nås for en brøkdel av kostnaden i Norge. Legebesøk kan for eksempel gå bra for under 200 NOK.

Du er garantert å finne et ideelt sted for deg selv i Europa. Selv om det er et lite kontinent, pakker det i så mye mangfold at den perfekte pensjonen for deg er bundet til å gjemme seg et sted. Les videre for å finne den. I morgen nevner vi opp de beste land for deg som ønsker å finne et solrikt paradis å tilbringe dine arbeidsfrie dager i sus og dus i.