Del 1: Jeg Har mistet jobben min. Hva skal jeg gjøre nå? En Miniguide i to deler

Arbeidsledigheten er fortsatt høy, og mange mennesker mister jobben sin. Å være arbeidsledig kan være en vanskelig kapittel i livet ditt, og å finne ut hva du skal gjøre nå, kan være overveldende. Her er guide med gode råd til hva du bør gjøre hvis du mister jobben din for å holde motet oppe, helsa i sjekk og fokusen på rett kjøl. Og selvsagt med mål om å komme i jobb og finansielt på beina igjen!

Gode råd å ta med seg når man er arbeidsledig

1. Reflekter

Etter å ha mistet jobben, bør du ta deg tid til å reflektere over årsaker til at du kanskje har mistet den.Var det fordi din arbeidsinnsats ikke var opp til deres forventninger? Eller var det fordi selskapet hadde falt på harde tider og nedskjæringer var nødvendig? Hvis det var på grunn av din arbeidsinnsats, vurder hva du kunne ha gjort for å bli en mer integrert del av teamet, og deretter bruke det du lærer av denne selvrefleksjonen til å utmerke deg i din neste posisjon. Hvis du ble sagt opp på grunn av at selskapet trengte å gjøre nedskjæringer, fokuser din kommende jobbsøking på selskaper som gjør det bra i dagens økonomi, slik at du kan ha bedre jobbstabilitet.

2. Meld deg som arbeidsledig

De som har mistet jobben helt uten egen feil og har jobbet et visst stykke tid kan være berettiget til å motta arbeidsledighet med en gang. Mens dagpenger vil være betydelig mindre enn hva lønnen din var, vil de vil fortsatt hjelpe deg før du lander din neste jobb.

3. Kutt unødvendige utgifter fra budsjettet

Når den primære inntektskilden din er borte, kan du ikke ta deg råd til å bruke så mye som du en gang gjorde. Stopp og tenk på hva i budsjettet ditt du absolutt må bruke penger på, i motsetning til hva du ønsker å bruke penger på. Sjansen er at du egentlig ikke trenger å gå til Starbucks daglig for å få en kopp kaffe. Lag en thermos hjemme. Ting som manikyr, pedikyr og bilvask er alle ting du kan gjøre på egen hånd for å spare penger. Å eliminere unødvendige utgifter vil gi deg litt ekstra pusterom mens du er på utkikk etter en ny jobb.

4. Omarbeid budsjettet ditt

Når du har identifisert de tingene i budsjettet ditt kan du eliminere, er det dags å bearbeide budsjettet. Ring din internett / kabel / telefon-leverandører, og se om du kan få en rabattert pris. Ring din bil- forsikring og se om du går glipp av eventuelle rabatter du er kvalifisert for. Hvis du leier en leilighet, se etter en billigere leilighet eller få en rom-kamerat.

5. Oppdatere ditt CV

Oppdater CV’n for å inkludere din siste arbeidserfaring. Fokuser på de oppgavene du har utført og de resultatene du har oppnådd. Også, gå tilbake gjennom de andre stillingene som er oppført på din CV og sørg for at du har gjort en grundig jobb med å fremheve den erfaring du har fått i disse stillingene. Selvfølgelig må du se opp for skrivefeil og grammatiske feil.

7. Rydd opp i sosiale medie profiler

Se gjennom dine sosiale medier profiler for å se om de er arbeidsgiver-vennlig. Kontroller at du ikke har blitt tagget i noen upassende bilder eller statusoppdateringer, og se på veggen din for å sikre at dine venner heller ikke har lagt igjen upassende kommentarer på siden din. Du kan alltid sette din profil til “privat” bare for å være på den sikre siden.

8. Revurder eller evaluer din karriere

Nå som du starter prosessen med å finne en ny jobb, ta litt tid til å tenke på hvilken retning du vil at karrieren din skal gå. Var du fornøyd med din gamle jobb? Er du i riktig bransje? Hvis du elsket jobben din, se etter noe lignende som vil gjøre deg lykkelig. Men hvis du hatet det, tenke på hvilken bransje du kanskje heller vil like å jobbe i eller en posisjon som kan være en bedre passet for deg. Nå har du sjansen til å gjøre en karriere-endring!

9. Din nye fulltidsjobb er å finne en ny jobb

Ok, så du kan ikke bruke åtte timer om dagen på jakt etter en ny jobb (som kan være litt overdrevent), men sørg for å finne en ny jobb er nå topp prioritet. På dette punktet, er det ingenting viktigere enn å finne en fast jobb til å betale regninger, så bruk tid hver dag å søke gjennom jobbportaler og HR sidene hos firma du vil jobbe for.

Følg med for del 2 av denne Miniguiden for deg som søker jobb.