Del 2: Europas topp 5 rimeligste steder å spandere pensjonisttilværelsen!

Velkommen til del to av vår artikkel om gode plasser å tilbringe pensjonisttilværelsen. Håper det gir inspirasjon!

Topp 5 destinasjoner å være pensjonist

Frankrike: Hyggelig rimelig, god livskvalitet

Utenfor Paris og Provence kan levekostnader og fast eiendom være overraskende rimelig imens livskvaliteten forblir veldig høy. Du forventet ikke at Frankrike skulle være på denne listen, gjorde du? Mange mennesker kan aldri tro på landet som ga verden som Versailles, Chanel, og begrepet haute cuisine, kunne være alt annet enn uoverkommelig dyrt.

Ikke la Frankrikes glitrende rykte blinde deg. Utenfor høyglamour-soner som Paris, Provence og de solfylte byene i Rivieraen, kan levekostnader og fast eiendom være overraskende rimelig … men livskvaliteten forblir veldig høy.

2. Spania: Solfylte dager med billig europeisk livsstil

Du kan leie i den trendye kystbyen Valencia for under 600 EUR i måneden
Varme solfylt dager ved det glitrende Middelhavet, svale kvelder på en utendørs kafé, lekker paella, hauger med fersk sjømat, smakfulle viner, gammel kultur, Slott og store strekninger av landskapet som bare laget for fotturer og sykling. Spania inviterer deg til sine mange sjarmerende steder og avslappede livsstil.

3.Malta: Det beste av europeisk øyeliv

Et par kan bo godt på den maltesiske øya Gozo for ca 2000 EUR per måned, inkludert leie og helsetjenester. Spør hvilken som helst expat hvorfor de valgte å flytte til denne lille Middelhavs-nasjonen og de samme tre grunner: hav, sol og det vennlige (engelsktalende!)befolkningen. Malta passer regningen som et ideelt pensjonsmål.

4. Italia: En lidenskap for Apulia

Barokke perler, solfylte piazzaer og utrolige kulinariske nytelser. Det er forståelig hvorfor mange Nordmenn ser Italia som litt for dyrt. Utenfor “turist Italia” er det faktisk riktig rimelig! Du vil sannsynligvis bli overrasket over hvor billig det kan være.

5. Portugal: Rimelig men rik på kultur

Portugal er den siste sanne bastionen av den “gamle verden” i Vest-Europa. Få folk – ikke engang nabolandene har et klart bilde av dette lille landet. Det er iberisk, men ikke spansk. Det berører ikke Middelhavet, men det er på måte Middelhavet allikevel.
Reis på klatrende i fjellsiden gjennom solfylte landskap forbi hektar av eiketrær og inn i middelalderbyene.

Les Del 1 Her!