Del 2: Jeg har mistet jobben min. Hva skal jeg gjøre nå?

Velkommen til del to av vår miniguide for deg som står uten jobb. Vi håper du har lest og fulgt rådene i del 1.

Gode råd å ta med seg når man er arbeidsledig

10. Networking

Begynn å nå ut til folk i ditt profesjonelle nettverk. La dem vite at du søker etter en ny jobb, og se om de har noen kontakter. Ved å holde folk informert om hva holder på med, og hva du er ute etter vet du aldri hvilke dører som kan åpnes. Se også på nettverks-arrangementer du kan delta på og få kontakt med nye profesjonelle i din bransje. Hvem vet, kanskje den neste personen du møter være den personen som vil hjelpe deg med å finne den rette jobben for deg.

11. Deltidsarbeid

Hold hodet over vannet økonomisk ved å ta på noe deltidsarbeid for å betale regningene. Er du god i engelsk eller matte? Vurdere å arbeide som lærer. Elsker du å skrive? Prøv noe freelance skriftlig arbeid. Er du et programmering geni? Finn noen tilfeldige programmerings-jobber. Å ha litt ekstra inntekt mens du er ute etter en stabil jobb vil bidra til å holde stressnivået lavt, fordi du ikke trenger å være så bekymret for penger hele tiden.

12. Lær nye ferdigheter

Gjør deg selv mer salgbar til potensielle arbeidsgivere ved å legge noen nye ferdigheter til din CV. Delta på et seminar om sosiale media markedsføring. Ta en programmering-kurs. Eller les noen bøker for å bli mer utdannet i et felt som interesserer deg. Arbeidsgivere er på jakt etter potensielle ansatte som jevnlig oppdaterer sine ferdigheter, så ved å legge en ny ferdighet eller to, vil du øke sjansene for å bli ansatt.

13. Rydd opp i livet ditt

Nå som du har litt ekstra tid kan du gjøre alle de ting du har utsatt. Gå gjennom hvert rom i huset ditt og enten selge, doner eller kast bort ting du sjelden bruker, og ikke trenger. Å ha et rent hjem fri for rot vil hjelpe deg å føle deg uthvilt nå som du starter dette nye kapittelet i livet ditt. Det har også potensial til å sette litt ekstra penger på boken hvis du kan selge ting du ikke bruker på Finn.no eller liknende.

14. Ta vare på deg selv

Ikke komme inn i dårlige vaner hvis du mister jobben. Kom deg på et treningsprogram. Gå ut og ta en joggetur eller bare en spasertur. Kom deg ut og være aktiv! Også, hvis du ikke lager mat regelmessig, bør du vurdere å lære hvordan du kan sette sammen noen sunne, rimelige måltider. Ved å spise sunnere og trene, vil du føle deg mer trygg på deg selv, noe som kan bidra til suksess neste gang du har et intervju.

15. Ikke mist motet

Å være arbeidsledig er tøfft. Det er ikke noe noen ønsker å måtte forholde seg til når de har regninger å betale. Og når du sende ut CV-er, kommer til intervju, og bli oversett for stillingene, kan det være nedslående. Men vær tålmodig med deg selv og jobb-jakt prosessen. Ta deg tid til å se på hvorfor du ikke fikk jobben, og bruke det du lærer til å gjøre det bedre neste gang du sender ut din CV eller går på et intervju. Etter hvert vil du få en jobb!