Derfor tar Ola Nordmann til Søta Bror for julehandelen!

Det er faktisk så mye som 60% prisforskjell på vanlige julevarer i Sverige forskjell til i Norge. Det er ikke rart at mange nordmenn flokker over grensa før jul. Svensk ribbe er vel like god som gilde sin ribbe? Selvsagt er den det!

Avhengig selvsagt av hvor i landet du bor er det selvsagt et spørsmål om reisekostnadene utligner besparelsene, men er man være grensen er det ikke noen grunn til å ikke ta julehandelen over kjølen.

Dette kan du spare på svenskehandelen din

Strömstad har alltid vært et mekka for norske familier som er lut lei av norske dagligvarepriser og vet å sette pris på de langt lavere prisene våre venner i Sverige kan glede seg over. Det er ikke bare kjøtt og godteri som står på innkjøpslisten. Andre smarte handlere tar også med seg utrolig vel prisede vaskemidler, personlig pleie produkter som shampoo, barberblader og vitaminer. Mange handler kaffe og kaffefilter mens andre hamstrer på tørrvarer. Vi la igjen 7.2 milliarder kroner på svenskehandel i 2014 sier SSB.

Flere tall-sjokkere fra SSB

Vi handlet for 14 milliarder kroner på dagsturer til utlandet i 2014. Dette er en økning på 600 millioner, eller 4 prosent, sammenlignet med 2013. Vi tok 8,2 millioner dagsturer i 2014, mot 7,6 millioner turer i 2013. Det er i Strømstad den norske grensehandelen er størst. Her ble det handlet for 7,2 milliarder i 2014. Charlottenberg er nest største destinasjon og her ble det handlet for 2,2 milliarder.

Selvsagt er det ikke bare dagligvarer vi er etter. Systembolaget har ekstra lange køer før jul. Akevitten og vinen til julaften kjøpt i Sverige kan spare kalaset for tusenlapper. Det er fortsatt tid til en biltur over kjølen. Mange sier også at det ikke bare er prisen de går etter, men at utvalget hos søta bror også er mye bedre. Spesielt når det kommer til ost og kjøttpålegg.