Det er viktig å sikre din bolig når du drar på sommerferie

Sommerferien er ekstra populært for innbruddstyver dessverre. Men du kan dra på sommerferie med god samvittighet hvis du bare tar dine forhåndsregler.

Tallene fra 2016 er riktig uhyggelige og viser til skader for nesten 73 millioner kroner i norske hjem. En annen, og kanskje viktigere konsekvens av innbruddene er at folk ikke lenger kan føle seg trygge i sine egne hjem.

Tyvene blir stadig mer kreative i sine metoder, og det har blitt vanskeligere å sikre seg helt mot innbrudd. Det er mye organisert kriminalitet som opererer så profesjonelt at det nærmest er umulig å helgardere seg.

Det er langt flere som bryter seg inn i eneboliger enn i borettslag, trolig fordi tyvene ønsker å komme seg inn og ut raskest mulig – uten for mange hindre.

Andre kjente metoder er innbrudd midt på dagen, mens huseierne er i hagen eller utenfor umiddelbar nærhet til ytterdøren. Her stjeles som regel ting som lommebøker, nøkler og vesker. En annen metode, som nylig ble avslørt, er den såkalte «borebanden» som borer seg inn i vinduskarmen og vipper opp låsehendlene med egenprodusert verktøy av stål. Vi råder alle til å ta bilder av verdifulle gjenstander i hjemmet, da dette vil lette arbeidet med erstatning fra forsikringsselskapet ved et eventuelt innbrudd.

Seks råd for en innbruddsfri sommer 2017:

  • Gå til anskaffelse av alarm med utrykning, og bruk den. Det kan også gi andre fordeler med forsikringen.
  • Unngå å ha vinduer i luftestilling med mindre man er våken og til stede.
  • Undersøk om det er montert en kloss mellom karmen og stenderverket bak låsen på ytterdøren, dette vanskeliggjør oppbrytning av døren.
  • Lås dører og lukk vinduer som er utenfor din umiddelbare nærhet.
  • For å sikre deg mot borebanden kan du montere en sikkerhetslås på utsatte vinduer.
  • Bruk kun godkjente dører, vinduer og låser.