Din holdning gjør hele forskjellen!

Er ting litt traurig?

En av de viktigste ting du kan øve deg på for å oppnå det største potensialet i livet ditt er å lære å overvåke dine holdninger og dens innvirkning på arbeidsprestasjoner, relasjoner og alle rundt deg.

I sannhet har ikke folk generelt noe særlig høyt nivå av bevissthet rundt egne holdninger. De vil vite hvis de er sultne eller hvis føttene deres er såre, men de vanligvis ikke ha noen ide om deres underbevisste holdninger. Det er en stor feil – fordi holdning er alt. Det styrer selv måten du oppfatter verden og hvordan verden oppfatter deg.

Det høres amerikansk ut!

Vi har alle et valg. Vi kan velge en indre dialog med selv-oppmuntring og selv-motivasjon, eller vi kan velge en av fokus på nederlag og selvmedlidenhet. Det er en kraft vi alle har i oss. Hver av oss møter vanskelige tider, hjertesorg, og fysisk og følelsesmessig smerte. Nøkkelen er å realisere det er ikke hva som skjer med deg som teller, det er hvordan du velger å reagere.

Din hjerne er som en datamaskin som kan programmeres. Du kan velge om den installerte programvaren er produktiv eller uproduktiv. Din indre dialog er programvaren som programmer dine holdninger. Det bestemmer hvordan du presenterer deg selv til verden rundt deg. Du har kontroll over programmering. Uansett hva du putter inn vil det gjenspeiles i hva som kommer ut.

Mange av oss har atferdsmønstre i dag som ble programmert inn i hjernen vår i en svært ung alder. Informasjonen som ble registrert av hjernen vår kunne ha vært helt unøyaktig eller grusom. Den triste virkeligheten i livet er at vi vil fortsette å høre på negativ informasjon, men vi trenger ikke å programmere den inn i hjernen vår.