En 100% kostnadsfri weekend!

Alle vet at det er weekendene som koster oss mest. Det er ikke kvantefysikk når man tenker over det. Sosiale festligheter, konsertbiletter med dertil hørende middag eller pubrunder koster sitt. Helgene er også benyttet for mange til storinnkjøp og spesielt damene liker å springe på shopping med rødglødende VISA-kort i veska.

Mange legger storbyferier til helgen som selvsagt biter inn i sparepengene før du i det heletatt har satt deg på flyet!

Mange legger også oppussing og interiør-løft til helgene. Det sier seg selv at helgene, den eneste tiden vi har hvor dagen ikke er fylt til randen med arbeid, skole og studier er også de dyreste.

Vi foreslår en helt kostnadsfri helg!

En øvelse du kan prøve, dersom du har dårlig kontroll på utgiftene dine, er å forsøke å tilbringe en hel helg uten å betale én eneste krone for noe som helst. Bestem deg for eksempel for at du mellom kl 18.00 fredag ettermiddag og kl 08.00 mandag morgen ikke skal bruke én eneste krone. Spis mat du har liggende i fryseren, i kjøleskapet eller i skapene på kjøkkenet (det er ikke tillatt å kjøpe inn ekstra mat i forkant) og bruk kreativiteten din til å finne på aktiviteter som ikke koster noe.

Gå tur i skog og mark, les bøker du har liggende, se filmer du har liggende eller spill brettspill sammen med familie og venner. Ta med ungene på biblioteket.

Hensikten med denne øvelsen er ikke først og fremst å spare penger den ene helga. Hensikten er å erfare at man kan foreta seg mye uten at man behøver å bruke penger. Hvem vet, kanskje opplever du at turen i marka ga deg vel så mye som de turene på kjøpesenteret som du pleide å ta på lørdag formiddag.