En feil i Google maps sender folk til Fossmork!

En feil i Google Maps har sendt hundrevis av turister på jakt etter den berømte Preikestolen, en klippeformasjonen på en smal og svingete omvei som slutter i landsbyen Fossmork. Selv om den berømte klippeformasjonen i Lysefjorden kan sees fra landsbyen, ligger det 30 kilometer fra stien som fører til et fotomuligheter-perfekt toppmøte.

“Vi har sendt hundrevis av turister bort uten usikkerhet om at de er på feil side av fjorden. I sommersesongen har vi opptil 10-15 biler hver dag, sier Helge Fossmark til avis Stavanger Aftenblad, og legger til at det kan være køer med minibusser som går utenfor landsbyen på sommerdager.”

Det er mange som trenger et lån i Fossmork

Landveien som fører til landsbyen er beskrevet som “forferdelig” av Stavanger Aftenblad.

En annen landsbyboer, Gunnar Bøe, sa at han også er besøkt av forvirrede turister. “Når vi er i hytta, kommer noen ganger to, tre, fire eller fem turister inn. Hver dag. De sier de skal Preikestolen og forstår ingenting. Google Maps fører dem over Lysefjordbroen og inn i Fossmork. Veien her er ganske smal og de blir noen ganger opprørt når vi forteller dem å gå tilbake.

“De låner et sett av kikkert og kan se alle folkene oppe på Preikestolen. Det er ganske morsomt. Vi kommer til å snakke med kinesiske og japanske folk, og det var en amerikaner som ønsket å kjøpe en hytte. Han trodde stedet var fantastisk, “Sa Bøe avisen.

Roy Jarle Johansen fra Statens vegvesen sa at han ville se på problemet, rapporterer avisen Aftenposten. “Jeg tror vi skal sørge for at folk blir vist riktig vei, når det er et så godt besøkt sted. Veiviser løser ikke alltid problemet. Noen stoler på Google mer, sier Johansen.

Google sa at det setter pris på tilbakemeldinger som gjør det mulig å forbedre tjenesten.
“Vi jobber kontinuerlig for å forbedre Google Maps, og oppfordrer folk til å rapportere eventuelle problemer de finner, slik at vi kan sørge for at vi løser problemet så snart som mulig,” sa Helle Skjervold fra Google Norge til Aftenposten via e-post.