En hvit januar kan lønne seg

Mange nordmenn har allerede låst vekk sine korketrekkere og skjult sitt barskap i et forsøk på å tilbringe en hvit januar. Det er ikke minst til fordel for deres helse og trivsel, men tenk også over kostnaden du sparer deg. De lærde strides om hvor nyttig en hvit januar er. Mange avfeier det som litt av en gimmick og foreslår at de som bekymrer seg om de drikker for mye bør du vurdere en helårs plan. Men fordelene med å ta en pause fra alkohol i en måned er superbra for lommeboken, uansett hvilken måned i året du velger å gjøre det i.

Hvor mye er du tilbringer på alkohol?

I norge er det nasjonale gjennomsnitt spandert på alkohol per innbygger meget misvisende. Disse tallene gjelder ikke for urbane, sosiale mennesker. Tre flasker vin i uka, en håndfull flasker øl eller lager, et par turer til puben og et måltid med vin, kan legge opp til en heftig sum over en måned.

Selvfølgelig bør du huske om at det du bruker på ulike turer til nabo-puben eller nabo-restauranten bidrar til å holde lokale og ofte selvstendige virksomheter i gang.

En sosial par kan spare ganske mye på en måned

Et par som begge liker å gå ut og hygge seg kan virkelig merke det i lommeboka på en måned. Vi har tatt utgangspunkt i et vanlig norsk samboerpar. Tallene er ganske fantastiske.

Hver måned konsumeres:

Tre flasker vin på kr 120 hver = kr 360
2 6-packer øl til kr 100= kr 200
2 turer til puben kr 400 per pers = kr 800
2 restaurantbesøk med vin og drinker kr 600 per pers= 1200

Månedlig total = 2560!

Dette kan komme godt med til nedbetalinger av lån eller rett og slett bare å spare til noe hyggelig.