Er det på tide med en økonomisk vårrengjøring?

Gjennomgang mål

God finansiell planlegging og økonomiske målsettinger. Nyåret er en fin tid til å gjennomgå og revidere mål. Noen mål vil være langsiktig (spare til pensjonisttilværelsen eller barns utdanning), og noen vil være kortvarig (spare til en vaskemaskin eller har ta seg tid til å sykle til jobben).

Vurder budsjettet ditt

Basert på de målene du har definert, gjennomgå og avgrense ditt budsjett og sparing. Hvis du ikke allerede har et budsjett, er det på tide å opprette et. Budsjettering kan være enkel: Bruk et regneark, blyant og papir, eller en budsjett app (det er mye gratis tilgjengelig på nettet).

Kvitt deg med kredittkort gjeld

Lag en plan for å betale den av selv, eller hvis du trenger hjelp i form av refinansiering eller andre typer lån. Kredittkort gjeld koster mest!

Rydd opp!

Tjen noe ekstra på rot og tull. Rydd ut av skap, kjeller og garasje. Organiser unødvendige elementer, og deretter donere (behold kvitteringer for skatteformål), og deretter selg det du kan. Det er lett via et nettsted som ebay eller Finn.no, eller et garasjesalg.

Sparing er ikke valgfritt

Se på sparing som en obligatorisk kostnad, og sett opp autotrekk. Arbeidsgivere tilbyr av og til automatisk innskudd inn i en sparekonto i ditt navn.

Ikke overse forsikring

Det er en god idé å sjekke polisene en gang i året for nødvendige oppdateringer og for å sørge for at du får de beste prisene.

Betal alle regninger i tide

Det er dyrt å misse forfallsdato. Benytt nettbanken din og legg inn autotrekk på faste utgifter. Noen långivere og nettselskapene selv vil gi en redusert rente eller annen rabatt for bruk av deres automatiserte betalingstjenester.

Tar du disse stegene vil det bidra til å få økonomien i orden og sørge for at du er på vei mot å nå dine mål.