Er en Snøfreser virkelig verdt pengene?

Her en dag gravde vi oss ut fra enda en helnorsk snøstorm og vi tenkte at det kunne være interessant å se om det lønner seg, for deg med stor tomt, å investere i en snøfreser. Se på alle naboer som bruker den gode gamle spaden. Står du også i evigheter med kalde votter og spaden?

Hvorfor ikke en snøfreser? Manges forklaring er at de ikke ønsker å bruke de ekstra pengene. Men snømåking plikter! Og det er et riktig drittarbeid.

Vi tar regnestykket. Snøfreser eller spade!

Vi har gjorde litt research på nettet og fant ut at man kan kjøpe en rimelig snøfreser for rundt NOK 4000. Med det i tankene, la oss gjøre regnestykket: Hva er den reelle kostnaden ved en snøfreser i motsetning til en god gammeldags NOK 200 spade?

Hvis du bruker snøfreseren 20 ganger i vinteråret (det er mye mindre enn hva en tung vinter krever, men følg matten bak det). La oss si man benytter 30 minutter per snø-økt. Dette er da ca. 10 timer brukt per sesong for å fjerne snø, helt enkelt.

Nå har du betalt NOK 4000 for en snøfreser. Ca 3 liter bensin rekker for 10 timer og også gjennom de fleste sesonger med flere økter uten å fylle drivstoff. Det er ca NOK 120 i bensin, pluss oljeblanding som er en ekstra NOK 40 i en sesong. Fullstendig driftskostnader: NOK 160.

Sammenlignet med mine andre alternativer – snømåking (som vanligvis tar dobbelt så lang tid som en snøfreser økt). En snøskuffe bare koster NOK 250- men hva om verdien av sin tid?

Rik eller fattig, vi alle har den samme 24 timer i døgnet, og en av de største forskjellene mellom fattig og rik er hvordan de bruker deres tid. Så hvis det tar deg 50 timer å håndtere snø hver vinter med en spade, eller 20 timer med en snøfreser, hvor mye er de ekstra 40 timer verdt for deg?