Falske 200-lapper i sirkulasjon i Norge

Norsk politiet har bekreftet at falske versjoner av landets nye sedler har gått i omløp. Politiet i Vestfold har konfiskert over 20 falske 50-lapper og fem eller seks falske 200-lapper, rapporterer NRK. Vær på vakt!

De falske 50 lappene var forfalskninger av den gamle designen, mens 200 lappene var kopi av en ny seddel som nylig ble utgitt med mye publisitet nylig. De nye 200 lappene, som har et bilde av en torsk på baksiden, var gjenstand for en artig salgsfremmende video utgitt av den norske nasjonalbanken som gikk viral i fjor.

Videoen uthevet de mange sikkerhetsfunksjonene på sedlene for å hindre forfalskning. Tre personer er blitt arrestert i forbindelse med forfalskede notater.

Falske sedler i sirkulasjon i Tønsberg-området

Politiet har mottatt rapporter om forsøk på utbetalinger med falske sedler i Tønsberg og på øyene Natterøy og Tjøme, ifølge rapporten.

“I Tønsberg-distriktet er det nå falske 50 lapper og falske versjoner av de nye 200 lappene i omløp,” sa Knut Erik Ågrav, leder av Tønsbergs politistasjon, til NRK. En matbutikk på Tjøme var først å rapportere en falsk seddel klokka 11:40 forrige tirsdag, ifølge rapporten. Politiet ble sendt og arrestert personen som forsøkte å bruke seddelen.

“Han hadde både falske 50 kroner og 200 kroner på seg. Han prøvde sannsynligvis [å bruke notatene] på andre steder på Tjøme, en matbutikk og et vinmonopol, men ble avslått, sa Ågrav.

Ytterligere forfalskede notater ble senere funnet etter at politiet ble kalt til tyveri på et hotellrom i Tønsberg, rapporterer NRK. Notatene ble funnet i et nærliggende rom på hotellet etter at en av de falske 50 krone ble funnet på rommet som var blitt brutt inn i.

Politiet ser nå på muligheten for en sammenheng mellom de to separate funnene av forfalskninger. Ågrav sa til NRK at det var “veldig klart” at ytterligere falske notater fortsatt var i omløp i Vestfold fylke, etter at de hadde mottatt flere rapporter fra bedrifter om at regninger ble avvist etter kassaapparater, som viste at de var falske.

Politiet er så langt ute av stand til å kommentere videre men oppfordrer folk til å inspisere sine sedler.