Fem måter å sørge for at du ikke kaste bort penger på gaver folk ikke vil ha!

Det er ikke alltid lett å kjøpe den perfekte gaven. Og selv om du tror du har funnet en, betyr det ikke at den personen du gir den til vil føle det samme. Få det galt og din gave ender opp videresolgt, ubrukt eller i søpla -total sløsing med penger er det noen tips å ta med seg på veien. En av fire sier de selger eller bytter gaver de ikke ønsker eller trenger. I England blir over 40% av alle julegaver byttet.

Fem måter å unngå å sløse penger på uønskede gaver

Så hvordan klarer du å få tak i en gave noen faktisk ønsker? Vi har fem måter du kan bidra til å unngå å kaste bort pengene dine på gaver denne julen.

Spør dem hva de ønsker seg!

Dette er det enkleste alternativet å garantere pengene vil bli godt brukt og din gave takknemlig mottatt. Selvfølgelig gjør dette at du må du la dem vite budsjettet ditt og at din gave ikke vil være en overraskelse.

Det er tanken som virkelig teller

Hvis du sliter med å tenke på noe å kjøpe, men ikke ønsker å spørre, er fristelsen til å bare ta noe – ofte en nyhet eller en “kjedelig” gave. Dette øker sjansen for at den ikke blir brukt. Hvorfor ikke gi til veldedighet i stedet? I det minste så vet du at pengene vil gjøre en forskjell et sted.

La dem velge ved å gi dem penger

En problemfritt gratis- alternativ er å gi noen kontanter. Ja, det kan virke upersonlig, men du kan alltid foreslå hvordan det brukes. Kanskje du vil at pengene skal gå til klær, eller kanskje et måltid ut.

Gavekort

Hvis du likevel ønsker å kjøpe noe, men vet ikke egentlig om det er ønsket, kan du be om et gavekort. Da er det helt opp til mottakeren hva de plukker ut.

Ikke kjøp noe som helst

Det er utrolig hvor ofte folk utveksler gaver i posten med medlemmer av storfamilien de ikke har sett på mange år. Eller fortsatt kjøper til venners barn, selv om disse barna er nå fullt voksne. Ta en prat og se om de er enig i å ikke kjøpe gaver i år. Du kan selv foreslå å bruke penger på å møtes til en god middag ute isteden!