Forbrukerrådet har talt. Dette er de beste electro-kjedene

Hi-Fi-klubben som lover kundene sine de beste rettighetene. Euronics er taperne med bare sure fjes og rafs av avtaler og betingelser.

Når Forbrukerrådet så på electrohandelen så de først og fremst på de tilbudene de forskjellige butikkene lokker kundene. Hvilke løfter, garantier og betingelser opererer de med. Dette kan være vanskelige å sammenligne, og derfor har Forbrukerrådet brettet opp armene for oss.

Det handler om du for eksempel får levert det du har kjøpt, om du kan få pengene tilbake hvis du angrer deg, er dette den beste prisen og generelt hvilke rettigheter de gir deg utover hva lovgivning tilsier.

Bestingene og verstingene

Hi-Fi-klubben får altså blide fjes på alt med unntak av at de ikke lover deg markedets beste pris. På bunn finner vi altså Euronics, som ikke gir deg noen av de ordningene Forbrukerrådet har definert som de viktigste. I alt ble syv kjeder vurdert og rangert.

Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet oppfordrer kundene til å benytte seg av ordningene

“Vi bruker fort store summer på ny mobil, TV eller støvsuger. Det svir, hvis vi etterpå finner ut at en annen butikk tar en langt lavere pris. Da er det greit å ha handlet et sted som gir tilbake de kronene i mellom.”

Forbrukerservicedirektøren peker særlig på muligheten for å teste det du kjøper hjemme:
–”At din nye TV hadde et glitrende bilde i butikken, hjelper lite, når det ikke blir bra hjemme hos deg. Da er det en trygghet å få levere den tilbake, og få igjen pengene”, sier Ingeborg.

3 plassen går til Leftal og 4.plass Expert. Forbausende for mange vil det kanskje være at Spaceworld Soundgarden havnet nest nederst.

Forbrukerrådets undersøkelse tar for seg ren service, det er altså frivillig for butikkene om de vil tilby dette. Til sist oppfordrer Ingeborg “Klag når du mener du har krav på noe. Da kan du få reparasjon, prisavslag, ny vare eller pengene tilbake. Dette er den aller beste måte å shoppe på”