Fordeler og ulemper med refinansiering

Lavere rente

Med en gjeldshåndteringsplan, avhengig av hvilke kontoer du inkluderer, vil rentene dine sannsynligvis bli forhandlet til en lavere rente. Og med et gjeldskonsolideringslån, forutsatt at du har en sterk kredittvurdering, er det gode muligheter for at renten din blir mye lavere enn hva du for øyeblikket betaler på kredittkortene dine. Dette vil spare deg for penger hver måned, så vel som en betydelig sum penger på lang sikt.

Hvis du kan: betal ned gjelden din så raskt du kan!

Hvis konsolideringen inkluderer en redusert rentesats, vil mer av betalingen din sannsynligvis bli brukt på hovedbalansen din. Slik at du kan kvitte deg med din gjeld raskere. Det som ville ha tatt flere år eller mer å betale seg, kan betales innen et par år. Det passer vel de fleste som sliter med gjeld.

Budsjettering

Enten du velger en gjelds-håndteringsplan eller et usikret lån, trenger du bare å foreta en betaling hver måned i stedet for flere. Dette betyr at du bare trenger å budsjettere for en månedlig betaling, og du vet at det alltid vil være det samme beløpet. Dette kan bidra til å forenkle gjeldsbetaling og redusere sjansene for å glemme å foreta betaling på en av kontoene dine.

Ulemper

En betaling er også ekstra stress. Uansett hvilken konsolideringsmetode du bruker, må du sørge for at du kan administrere betalinger hver måned. Manglende betalinger kan skade din kreditt, og hvis du savner flere betalinger på en gjeldshåndterings-plan, risikerer du å miste fordelene. Det kan være inkludert din reduserte rente. Hvis planen avbrytes er du tilbake der du startet.

Ingen trylleformel

Endelig er det viktig å huske på at gjeldskonsolidering kan være et nyttig verktøy, men det er ikke en tryllestav. Hvis dine problemer med gjeld stammer fra en tvang til å overføre, eller hvis inntekten din bare ikke støtter din livsstil, kan gjeldskonsolidering kjøpe deg tid og pustrom, men det vil ikke løse dine grunnleggende problemer.

Vurder alle alternativene dine før du bestemmer deg for å velge gjeldskonsolidering og sørg for at det er den rette veien for deg. Vet hva dine forpliktelser vil være og vet konsekvensene kan være for manglende betalinger eller å gjøre nye kostnader.