Har du råd til å flytte?

Selv om du kanskje føler deg klar til å komme deg ut på egen hånd, må du kontrollere om din økonomi er i orden før du tar spranget. Ta en titt på noen utleie oppføringer i de områdene der du er interessert i å leve og få en idé om hvor mye du må betale for å bo der.

Du kan være usikker på hvordan du skal finne ut hvor mye husleie du har råd til, men retningslinjer foreslår at du ikke skal betale mer enn 25-30% av bruttolønn til leie. Med andre ord, hvis du tjener 300.000 kroner per år, bør du se etter en leiligheter som koster om lag 7500. Hvis dette ikke er realistisk i ditt område, kan det hende du må få en romkamerat for å dele kostnadene.

Deretter må du vurdere andre månedlige utgifter, og om du vil være i stand til å betale disse regningene også. Gjør noen regnskap for å finne ut hvordan din økonomi vil balansere ut med den ekstra bekostning av å leve på egen hånd. Start med den månedlige inntekter, legge til alle inntekter du kan motta og trekke andre utgifter fra dette nummeret.

Hvis du allerede gjør betalinger på en bil, kredittkort eller student lån, sørg for å inkludere disse beløpene i din liste over utgifter. Bensin til bilen din (eller en busskort), forsikring (utleie og kjøretøy), mobiltelefon regninger og et anslag over hvor mye du vanligvis bruker på personlige gjenstander bør også inkluderes.

Spør foreldrene dine eller andre folk du kjenner om å hjelpe deg å komme opp med anslag på hvor mye dine nye utgifter, som dine verktøy, telefon og kabel-regninger, og dagligvarer vil koste. De kan også varsle deg om ekstra utgifter som du ikke var klar over.

Lær å leve på et budsjett

Hva om dine utgifter vise seg å være høyere enn inntekten? Det er der det blir interessant. Kort sagt, du \ ‘ll nødt til å få ut kalkulatoren og lage et budsjett.Stole på kredittkortet til å dekke dette underskuddet er en no-no, og er ofte en farlig vei til store gjeld nedover veien. Les mere om Boliglån her.