Har du vurdert å selge ditt gull?

Gullprisen holder seg stabil uansett hva som foregår i verden. Mange har sikkert merket de mange butikkene som har poppet opp land og strand med tilbud om å ta ditt gull imot kontanter. Men er det en god deal? Vil jeg få en god pris? Er det verdt det? Vi ser nærmere på kjøp av gull.

Vi har alle en neve smykker i gull eller sølv ingen bruker lenger. Man har arvet mye rart over årene og fått mange gaver. Spørsmålet er om det er en god ide og konvertere smykkeskuffen til kontanter.

Er det helt nødvendig selge gullet ditt?

Selv om gullprisen er høy, tar gullforhandlerne en avanse på opptil 40 prosent. Og prisforskjellen kan være stor. Resultatet av vår test ser du lenger ned i artikkelen.Gullforhandlere som gullbrev.no, gullvekten.no, gullbaggen.no og Gold Buyers gir kundene penger for gamle gullsmykker, gullklokker og tenner.

Forbrukerrådet råder forbrukere til ikke å selge gullet sitt med mindre det er helt nødvendig. Gründer og styreleder i gullvekten.no, Hans-Axel Jahren, innrømmer at bransjen sliter med aktører som bruker feilkalibrerte vekter og tar altfor stor avanse. Den Norske bank sier det er smart å vente siden det forventes at gullprisene vil stige i 2017.

Dette visste du ikke om gull

  • Gullprisen har tredoblet seg de siste årene.
  • Finanskrise i verden øker gullprisen.
  • Norges Bank solgte unna hele gullbeholdningen i 2004 for 3,1 milliarder kroner.
  • 9. april 1940 smuglet Norge 48,8 tonn gull til England. Den gang var gullet verdt 240 millioner kroner.
  • Det utvinnes ca. 2600 tonn gull pr. år i verden. Årsbehovet for gull er ca. 4000 tonn.
  • Australia er verdens største gullprodusent. India og Kina er verdens største gullkonsumenter.
  • Verdens største gullklump ble funnet i Australia i 1869. Den veide 78 kilo, og ga 71 kilo rent gull.

Hvis du er desperat og trenger penger med en gang, la smykkeskuffen være og ta opp et sms eller forbrukslån på dagen! Ja, du kan finne kreditorer som gir deg lån på så lite som noen timer. Sammenlign lån her på vår side og la bestemors giftering forbli i familien.

(Kilde nrk.no)