Har vi råd til å gifte oss?

Det er kostbare greier å gifte seg. Beslutningen er gjort. Gratulasjonene flommer inn. Datoen er satt. Hva nå? Hva er budsjettet for deres drømmebryllup? Har dere tenkt over hvor mye festen vil kaste. Dere er veldig heldige hvis dere har råd til å betale for festen. De aller fleste par opplever at de må låne penger for bryluppet. Dagene når foreldrebetalte for festen er forbi.

Svaret kan bli å oppta et lån. Har en eller begge allerede sikkerhet i bolig er det selvsagt flott. Skulle dere ikke har mulighet til å låne med sikkerhet er et godt forbrukslån smart. For å ta opp et forbrukslån er det eneste dere trenger en godkjent kredittsjekk og fast inntekt. Siden dere også er to til å betjene lånet skulle det være enkelt. Benytt vår tjeneste til å sammenligne alternativene som finnes på markedet. Se nøye på renten og nedbetalingstid. Å sammenligne flere banker kan spare dere mange penger.

Ting å huske på før du låner penger til bryllup

Se på deres generelle livssituasjon. Drømme-bryllupet kan komme til å koste dere dyrt framover. Er det nødvendig med så mange gjester? Det er ikke så flott å starte sitt gifte liv nedsyltet i gjeld fra bryllupsfesten. Hva med en tre-retters middag istedet for 5-retter?

Hvor mye er dere villige til å betale i måneden for å dekke utgiftene i årene som kommer? Planlegger dere barn med en gang vil det koste mange penger. Et riktig stødig budsjett bør settes opp. Selv om dette er såkalt den viktigste dagen i deres liv, er det greit å holde hodet kaldt. Mange par velger faktisk å legge mindre i festen og mer på bryllups-reisen. Ingen dårlig ide!

Tips for å begrense lånesum til bryllupet

Skal dere først ta opp lån til bryllupet deres, er det best å låne så lite som mulig. Hva den største kostnaden er varierer. Noen bruker voldsomme summer på åpen bar og musikk. Andre slår seg løs på matfronten. Noen bruder kjøper kjole til astromonisk sum. Som bare brukes denne ene dagen. Som sagt er det dyrere jo flere gjester dere inviterer. Hvor dere holder selve festen kan også koste forskjellig. En god idé å sette opp en to-tre alternativer og regne ut hva hvert vil koste dere.