Hva du kan spare på å kjøre kolleketivtraffikk

At bil koster er kjent for mange, men ikke like mange kjenner til hvor mye det går an å spare ved å reise kollektivt. Du vil virkelig bli overrasket over hvor mye du faktisk kan spare ved å la bilen stå. Hvis du ikke er sprek nok eller gidder å sykle til og fra jobben er kollektivtraffikk et godt valg. Kanskje strekningen til jobben er så lang at det faller i kategorien pendling. Som for eksempel Moss – Oslo, eller Fosen – Trondheim. Ifølge Forbrukerrådet er det bensin, parkering og bompenger som koster aller mest. Ikke nødvendigvis i rangert rekkefølge. Dette er utenom at det koster rundt 2000 NOK i måneden i veiavgift, forsikring og andre avgifter.

Kan man klare seg med bare en bil?

Mange norske hushold har to biler og blitt veldig vant med dette. Så vant at det kanskje er på tide å tenke over om dette er virkelig er 100% nødvendig? Det er titusener å spare hvis man kan klare seg med bare en bil. Kanskje dere kvitter dere med to små biler og investerer i en splitter ny en for familien. Dere får lett solgt to bruktbiler og kan spytte i til en flott familie stasjonsvogn. Skulle det mangle noen kroner fortsatt etter salget av de to bruktbilene finns det forbrukslån på alt mellom 5000 opp til 100.000 alt avhengig av deres kredittvurdering. Her på denne siden kan dere lett og enkelt finne ut hvor mye dere kan få lån på hos en av de mange bankinstitusjonene dere finner her.

Regn ut om det vil lønne seg å ta kollektivtraffikk

Forbrukerrådet har en flott oppskrift du kan følge for å se om det vil lønne seg for deg å ta buss eller tog isteden for bil til og fra jobb.

Slik regner du dette ut

  • Finn bilprisen din i ABCs kalkulator ved å fylle inn kroner 0 på kjørelengde
  • Legg til eventuelle bom- eller fergeutgifter
  • Regn ut hvor mange kilometer du kjører hjemmefra til jobb og gang dem med 1,7
  • Regn sammen disse tre tallene
  • Se summen opp mot hva du må ut med i månedskort på strekningen din
  • Les mer om sunn privatøkonomi og raske og enkle lån på nettet her