Hva er egentlig personlig økonomi?

Hva er egentlig personlig økonomi? Å få riktig oversikt over din økonomi kan være skremmende. Det er så mange finansielle produkter å vurdere, budsjetter for å skape, og beslutninger om å gjøre, det er ikke rart at så mange mennesker gir opp. Bare å lese om alle tjenestene og produktene som er tilgjengelige for å “forenkle” din personlige økonomi kan være overveldende. Men ikke bekymre deg. Denne trinnvise veiledningen vil demystifisere prosessen og hjelpe deg med å få din personlige økonomi under kontroll.

Personlig økonomi i et nøtteskall

Personlig økonomi inkluderer enhver pengestyringstransaksjon du utfører for deg selv eller på vegne av din familie. For å forstå din personlige økonomi må du kunne bygge et budsjett, sette klare mål og møte dem. Du må balansere gjeldene dine samtidig som du sparer for fremtiden. Og du må utdanne deg selv om hvordan du best kan spare penger, både for nødsituasjoner og for din eventuelle pensjon.

Å ta disse trinnene krever at du ser ærlig på din nåværende økonomiske situasjon, vurderer dine kortsiktige og langsiktige behov, og implementer en plan for å møte disse behovene. Opprette et budsjett.

Budsjett!

Budsjettering kan høres utfordrende, men denne trinnvise veiledningen vil demystifisere prosessen for deg. For å utvikle et solid og stabilt budsjett gjør du bare følgende. Oppsummer alle dine utgifter.

På egen hånd virker mindre kostnader ubetydelige, men de legger seg opp raskt. Få en sann total av kostnadene dine ved å holde en finansiell journal for en måned og registrer hva du bruker på ulike ting som kaffe, raske måltider og taxi.

Hva tjener du etter alle fradrag

I tillegg til din vanlige nettolønn, legg til eventuelle ekstra penger du mottar. Dette kan omfatte underholdsbidrag, barnebidrag, leieinntekter, renter og utbytte, kontantgaver eller skattemessige tilbakebetalinger.

Budsjett, budsjett, budsjett

Oppdag om du har en månedlig fallfall eller mangel ved å trekke ut kostnadene fra inntektene dine. Hvis tallet er negativt, har du et budsjettunderskudd som sannsynligvis spiser opp sparepengene dine eller får deg til å låne penger.