Hva er påske?

Påske er feiringen av Jesu oppstandelse fra graven på den tredje dagen etter korsfestelsen. Påsken er den oppfylte profetien til Messias som ville bli forfulgt, dø for våre synder og stige på den tredje dagen. Å huske Jesu oppstandelse er en måte å forny det daglige håpet om at vi har seier over synden. Ifølge Det nye testamente er påsken tre dager etter Jesu død på korset. Påske følger en fastende periode som kalles “Lent”. Lent begynner på Askedag og slutter på Godfredag, dagen for Jesu korsfestelse.

Hva betyr påske?

Ordet på ordet påske er ikke sikkert. Den ærverdige Bede, en åttende århundre munk og lærer, foreslo at ordet kan ha kommet fra den angelsaksiske eeostre eller østre – en teutonisk gudinne for årstiden vår og fruktbarhet. Påske har mye å si for millioner av mennesker.

Siden påske er ferie

Siden påske er ferie tar vi også litt fri fra å snakke om lån og gjeld. Vi vil ta en dag fri fra finanser og økonomi. Ikke alt kan handle om penger hele tiden.

Artie Påskefakta

Den høyeste påskeegget ble laget i Italia i 2011. Den stod på 10,39 meter og veide en forbløffende 7200 kg. Kunsten å male egg er kalt pysanka, som stammer fra Ukraina. Det innebærer bruk av voks og fargestoffer for å farge egget. Guttene ville kaste egget hverandre og da klokken slått 12, hvem som helst hadde egget, var vinneren og fikk beholde egget.

Eller visste du at amerikanere kjøper mer enn 700 millioner marshmallow Peeps i påsken? Dette gjør Peeps til den mest populære ikke-sjokolade påske candy. Amerikanerne bruker mer enn 16 millioner gelébønner i løpet av denne ferien. Det er nok gelébønner å sirkulere verden ikke en gang, ikke to ganger, men tre ganger.