Hva har vi lært av 2016?

Det er noe de fleste av oss gjør med glede, men vi gjør det allikevel. Når året går mot sin slutt vil vi ofte reflektere over året som har gått på godt og vondt. Mange andre enn deg selv spør seg noen vanskelige spørsmål vedrørende egen økonomi, inntekt, jobb og gjeld. Det er litt som å ta en slags vareopptelling. Hva har jeg tjent i år, og hvordan trives jeg med summen? Hvor fornøyd er jeg med forholdet mellom hva jeg investerer av timer, arbeid og kvalitet i forhold til den inntekten jeg sitter på? Er jeg i riktig jobb? Er jeg på vei i riktig retning karrieremessig? Hvorfor har jeg fortsatt ingen større sparekonto å glede meg over? Hvorfor får jeg ikke til å spare mere? Flere enn mange vil også sitte med enda mer deprimerende spørsmålstegn. Hvorfor er min gjeld så stor? Hva skjedde og hvordann mistet jeg/vi kontrollen? Er det noe jeg kan gjøre med dette?

En oppsummering er nyttig!

Du vil like vårt tips, det er vi sikre på. Siden det er tidlig i desember allerede er det ingen grunn til å få panikk med hvilke avgjørelser og handlingsplaner du behøver. Alt du trenger å gjøre i denne omgangen er veldig enkelt og greit

Få fullstendig oversikt

Du trenger bare å gjennomgå alle disse åpne spørsmåltegnene.

1. Hva tjente jeg i år etter skatt?

2. Hva var mitt budsjett?
(Hadde du ikke et budsjett bør du planlegge å ha et klart for Januar 2017. Du kan lese mer om hvordann du kan sette opp et godt personlig budsjett her under våre artikler.)

3. Har jeg gjeld?

4. Hvor stor er min gjeld?

Behøver jeg låne penger?
Skulle du ha behov for å låne penger er du på riktig plass. Kanskje er det et godt valg for deg å ta opp et refinansierings lån innen utgangen av året? Du vil finne all den informasjon du behøver vedrørende forbrukslån her på våre låne guide.