Hva koster det med et nytt akvarium?

Du tenker kanskje på å ta opp et forbrukslån for å få et flott akvarium i hus? Helt i starten må man tenke på følgende for å kunne planlegge et nytt akvarium.

Hvor mye penger er du interessert i å investere? Regn med at utgiften alltid blir noe større enn du hadde tenkt i første omgang. Det er fort gjort å glemme utgifter til for eksempel rør- og krandeler, tilsetningsstoffer og mye annet utstyr man fort får lyst på! Det er ikke alltid det dyreste utstyret er det beste, men heller ikke slik at man alltid skal velge den billigste løsningen. Da kan man fort ende opp med å kjøpe nytt utstyr i stedet for noe udugelig apparatur som i utgangspunket hørtes billig ut.

Ønsker du hovedsakelig bløtkoraller eller steinkoraller? Oftest ender man opp med begge deler. Husk at steinkoraller krever generelt mer lys og at man må kjøpe lys i forhold til dette. Kanskje lurt å investere i metallhalogen med en gang?

Har du tid til denne nye hobbyen?

Hvor mye tid har du til disposisjon for den nye hobbyen? Man kan satse på en mer manuell betjening av et korallrevssystem eller man kan gjøre det mer eller mindre automatisert ved hjelp av computere, nivåfølere, temperaturfølere, pH-følere, magnetventiler etc. Husk at intet system er helt selvgående. I starten synes jeg det er lite nødvendig med utstyret ramset opp i forrige setning.

Hvor god plass har du til akvariet og utstyret? Planlegg størrelse på akvariet og evt. sumpplassering. Sørg for å ha litt plass ekstra for nytt utstyr. Pass på at du bygger systemet slik at det ikke blir for trangt og at alt er lett tilgjengelig. Du må ha god plass til å jobbe med skummeren – ellers vil du angre senere! Hvis du slurver her ender du opp med å gjøre en dårlig vedlikeholdsjobb etter hvert. Vi ønsker lykke til! Finn et lån for ditt nye akvarium her.