Hva menes med kontokreditt?

Ikke sjelden spør våre lesere hva kontokreditt er og hva forskjellen er mellom det og et lån. For å være helt klar, kontokreditt er en gjeldsforpliktelse på måte som alle andre typer lån. Forskjellen er at kontokreditten blir knyttet til din vanlige brukskonto i banken. Når du søker om kontokreditt, får du innvilget en sum som du “har lov til” å overtrekke kontoen din med. Normalt per måned. Det er nesten som et kredittkort. Først får du innvilget et lånebeløp som kalles en kredittgrense. Se opp for etableringsgebyr og et månedlig termingebyr. Dette vil dog variere mellom de forskjellige bankene. Husk at du ikke vil kunne søke om kontokreditt på din sparekonto eller din BSU.

Fordelen med kontokreditt

Med en kontokreditt slipper du bekymre deg om månedlige fakturaer. Pengene du har overtrukket vil bare bli trukket ifra neste gang du får penger inn på kontoen din. La oss si du har et overtrekk på kontoen din på 500 kr. Du får 4000 inn på kontoen. Da har du plutselig bare 3500 disponibelt.

Kontokreditt er brukt av mange som en slags “reserve” i tilfelle de ikke har penger på konto til daglig bruk. Selve kredittrammen er derfor ikke særlig stor. De fleste banker vil innvilge deg alt mellom 5.000 kr og 50.000 kr. Som med alle lån avhenger størrelsen av overtrekket på din generelle finansielle situasjon. Søknadsprosessen er den samme som for et kredittkort eller et lån.

Kredittkort i steden?

Kontokreditt kan være et godt alternativt hvis du vil gjøre et mindre kjøp uten penger tilgjengelig. Om det skulle lønne seg med kontokreditt eller kredittkort avhenger av flere faktorer. Hva er gebyrer for betalingsutsettelse? Hva er den effektive renten, månedlig gebyrer, og eventuelle etableringsgebyrer. Sammenlign selv og se på din situasjon. Med en kontokreditt vil du ha rask og smidig tilgang til penger for utgifter du ikke har planlagt for. En annen fordel er at det er automatisk nedbetalt og du ikke behøver å stresse med det.