Hvor mye penger trenger jeg i pensjon?

Hvor mye penger trenger jeg i pensjon? Hvis bare noen kunne se i en krystallkule og fortelle oss. Mens alles pensjonsbehov sannsynligvis vil være forskjellige, er virkeligheten at nok aldri vil være nok. Folk flest forsinker sparing for pensjon av mange grunner. De antar at ting vil fungere, og at deres pensjon eller overordnede økonomi vil dekke deres behov. De tror generelt at det er god tid å spare for pensjonering senere.

I virkeligheten er det ikke noen “god tid” å begynne å spare for pensjonering. Tidligere er bedre, men nå er også bra. Du må enten finne en måte å tjene mer penger på, eller finne en måte å komme opp med en spareplan. Og mens du er opptatt med å jobbe hardt for å spare penger, må du ikke glemme helse og velvære også. Her er noen få praktiske tips for bedre pensjonering.

Hold oversikt over månedlige utgifter

Å forstå hva du bruker hver måned – og hvor pengene faktisk går – betyr at du kan bestemme hva som er viktig i forhold til det som ikke er helt nødvendig, og finne ut hvordan du kan spare penger. Det er ingen bedre måte å forstå hvor mye penger du trenger å leve enn å holde rede på hva du bruker. Skriv ned alle dine månedlige utgifter.

Start et budsjett

Betydelige besparelser kan gjøres ved å flytte til et mindre hus, inkludert strømkostnader, vann-kostnader, forsikringsgebyr, priser og det evige boliglånet. Skriv ned dine nåværende kostnader og snakk med en finansiell rådgiver. Trenger du refinansiering, kanskje? Hvis du ikke vil redusere levestandarden er det kanskje andre ting du kan spare på.

Les mer om sparing og alt innen lån og personlig økonomi på vår side for nordmenn. Eller alle dere som bor i vårt land. Vi gir deg tilgang til de beste låneformidlere i bransjen. En tjeneste vi supplerer med nyttige tips og guider for deg som vil lære mer om sunn personøkonomi.