Hvor raskt får jeg svar på lånesøknaden min?

I dag behøver man ikke kaste bort tid på å oppsøke banken for å søke om lån. Noe som kan være en tidkrevende prosess. Nå søker alle nordmenn nesten om lån på nettet. At denne metoden er svært populær er ikke uten grunn. Mange banker gir deg svar umiddelbart. Blir din lånesøknad godkjent vil du motta pengene på konto relativt kjapt. Har du ikke forsøkt nettlån ennå, la deg overraske!

Før du aksepterer et lån bør du sammenligne flere banker og deres lånevilkår. Hvem som opererer med lavest effektiv rente og gebyrer? Disse er de to mest vesentlige faktorene for deg. Du kan faktisk spare tusenvis på å finne riktig lån.

Alt foregår på nettet

Automatisk behandling av lånesøknaden foregår online. Mange banker tilbyr såkalt automatisk behandling av lånesøkanden din. Alt du behøver er å fylle ut søknaden med all nødvendig informasjon om deg og din inntekt. Så benyttes det en algoritme for å finne ut om du får lån eller ikke. Denne algoritmen ser på inntekt, alder, sivilstatus, betalingsanmerkninger, inkassosaker og liknende. Og det skjer nesten på sekundet.

Skulle du uheldigvis få en lav kredittscore vil banken enten gi deg avslag eller tilby deg en lavere sum eller høyere rente. Får du avslag er det ofte fordi du har for lav inntekt eller har betalingsanmerkninger/inkassosaker. Å kvitte seg med inkassosakene kan virkelig lønne seg. Da kan du stå fritt til å låne igjen.

Når kommer pengene?

Selv om du får svar og godkjent lånesøkanden din samme dag som du søkte, betyr det ikke nødvendigvis at banken kan overføre lånet til samme dag. Først og fremst så må de få gjeldsbrevet signert av deg. Dette skjer som oftest med hjelp av BankID. Hvis du vil at utbetalingen skal skje så fort som mulig, bør du sjekke på forhånd om banken har digital signering. Eventuelt også hvor lang utbetalingstid banken opererer med. I aller verste tilfelle kan det hende du må vente en liten uke.