Hvordan beskytte din personlige informasjon offline

Alle snakker hele tiden om hvor viktig det er å passe på sin personlige informasjon online. Men i disse dager er det fortsatt like viktig å sørge for at dine sensitive opplysninger er sikret for svindel også utenfor online-sfæren. Vi minner om viktigheten av å passe på alle dine personopplysninger som flyter rundt utenfor din PC.

Pass på dine offline personopplysninger

Lås dine finansielle dokumenter og registre på et trygt sted der hjemme, og lås lommeboken eller vesken på et trygt sted på jobben din. Hold din informasjon sikker fra romkamerater eller arbeidstakere som kommer inn og ut av hjemmet ditt.

Begrense hva du bærer med deg daglig. Når du går ut, ta bare med de identifikasjons,kreditt, og debetkort du trenger. Ikke ha ditt personnummer på deg. Lag en kopi av Medicare kortet og svart ut alle nummer bortsett fra de siste fire sifrene på kopien. Ha denne kopien med deg – med mindre du skal bruke kortet ditt på til noe spesifikt.

Før du deler ut sin informasjon på arbeidsplassen, med en bedrift, barnas skole, eller et legekontor – spør hvorfor de trenger det, hvordan de vil beskytte det, og konsekvensene av ikke å dele det fult ut.

Sjekke dine dokumenter

Makulere kvitteringer, kreditt tilbud, kreditt applikasjoner, forsikrings- skjemaer, lege-dokument, kontoutskrifter, utløpte betalingskort, og lignende dokumenter når du ikke trenger dem lenger. For all del ikke kast alt i søpla. Svindlere går gjennom søppel for å stjele din identitet.

Fjern alle etikettene på reseptbelagte medisiner før du kaster dem ut.

Ta utgående post til postkontor innsamlingsbokser eller postkontoret. Ta straks inn post som kommer i postkassen din. Hvis du ikke vil være hjemme i flere dager, be om en feriepause eller sett en lås på postkassen din.

Når du bestiller nytt kredittkort eller lignende, se til at du passer på posten som en hauk.