Hvordan sparer jeg best?

1. Få ingen barn

Barn koste mye mer enn de tar inn. Ja, det høres kult, men hvor mye av dette behovet er egentlig et ekte ønske om å få barn? Er dere ikke rustet økonomisk kan det fort bli veldig vanskelig.

2. Ikke skaff deg bil

Har du ikke har barn, og bor i byen, burde dere kunne droppe bilen med alle de omkostninger det har med seg. Bilens verdi halveres oftest et par år eller mindre. Selv en billig brukt bil for 50 000 koster mye i bensin, parkering, forsikring, vedlikehold, dekk erstatning, etc.

3. Ikke bo i sentrum

Utleieenheter i sentrum har høye husleier. Dette er penger du “gi bort” til en utleier som kan bli virkelig rik på din bekostning. Det beste kan være et borettslag med en så lav avgift som mulig. Begynn å spare tidlig eller be foreldre å låne mot husene sine hvis du vil ta opp et boliglån. Ta dog ikke risikoer uten å nøye vurdere hvor mye dere kan betale tilbake i måneden uten å lide for mye.

4. Har du overskudd-betal ned så mye som mulig

Hvis du bare har så lite som 16 000 kr etter skatt og rente på 8000 NOK og du har 8000 kroner og 3000 NOK / måned = 130 000 per år for nedskrivning av dine lån. Skulle du ha behov for et forbrukslån eller kanskje enda bedre, et refinansieringslån, er du kommet til riktig side. Her vil du finne alt du trenger å vite om norske lån.

6. Kjøp hjem nå! Eller så snart som mulig

Prisene går bare opp og snart er det bare de rike som kan bo i Oslo, Bergen og Trondheim. Færre og færre synes det å bo i forsteder er for kjedelig hvilket har drevetleiepriser og boligpriser ned de siste årene.