Hvordan stramme inn for bedre økonomi

Enkle tips for mindre stress

  • Vær realistisk. Hvis du jobber som ny i din karriere, ikke forvent deg å kunne kjøpe designer sko og fancy måltider ute hver eneste uke.
  • Vær tøff. Lær deg å si nei eller finn kreative erstatninger for dyre gjenstander eller erfaringer.
  • Revurder ofte. Se over utgifter og revurder disse hver 1-2 måneder.

Alltid over budsjettet? Prøv disse strategiene

  • Evaluer din livsstil ærlig. For å få endene til møtes kan det være nødvendig å avbryte diverse abonnementer, stoppe å spise lunch på cafe, eller å jogge i steden for dyre treningsstudio.
  • Omorganisere “livsstilsvalg” og budsjett. Prioritere og tildel mer penger for ting du liker mer enn annet (f.eks gå ut å spise versus shopping).
  • Prøv et kontant budsjett med -kontanter! Hver måned allokerer du spesifikke mengder kontanter for ting som mat, barer, filmer og klær, og deler pengene mellom de forskjellige kategoriene. Når en kategori er oppbrukt fins det ikke mere å bruke den måneden.

Budsjett: Hvordan å sosialisere billigere

Mye moro utendørs. Parker gratis og lek gratis i naturen. Finn fram badmington, fotballen, freezbee etc og gjør friluftsliv din ting. Ta med spill eller sportsutstyr, hold en piknik, og sov under åpen himmel.

Ta festen der hjemme! Inviter over på snacks og drikke hjemme hos deg selv eller en venn i stedet for dyre barer. Gjør nytte av det som er gratis. Mange byer og tettsteder tilbyr gratis kulturarrangementer (museer, kunstutstillinger, konserter, filmer, etc.) hver uke. Tenk utenfor boksen. Du trenger ikke å bruke penger for å henge med venner. I stedet for å møte en kompis for kaffe, be dem om å bli med deg på en spasertur eller sykkeltur rundt i nabolaget.

Det er veldig viktig å spare

Mange syns det er vanskelig, og det er ikke hver måned du vil kunne gjøre det, men det å spare er veldig viktig. Du behøver å ha noe å falle tilbake på skulle det skje et eller annet uventet i livet ditt. De fleste finansielle eksperter anbefaler å legge til siden 20% av lønningsposen hver måned.