Hvorfor det lønner seg å ta en MBA

En MBA eller en Master of Business Administration, er et svært hett tema i dag. Er dette bare en trend, en bagatell, eller er det reell verdi i å forfølge et slikt studieprogram? Det er dyrt og krevende, og det har høye opptakskrav. Så hvorfor skal man vurdere en MBA? Vi vil påpeke noen tydelige fordeler som viser hvordan det kan lønne seg å begynne å studere en master i business administration. Spesielt hvis den er tatt på et av de mer prestisjetunge skolene.

Gode argumenter for å ta en MBA

Høyere lønn

Gjennomsnittlig lønn for en MBA graduate er betydelig høyere enn for en ansatt med en mastergrad. For nylig utdannede MBA studenter varierer den gjennomsnittlig lønnen fra 600.000 kroner (i statlige eller offentlig sektor) til 1000.000 kroner (i rådgivning, finans eller helsevesen). Det er nesten dobbelt så mye av det du kan forvente å tjene med en vanlig universitetsgrad. I løpet av 2-3 år, dekker du investeringen gjort i MBA-utdanningen som er anslått til å koste, for en 2 år MBA på en topp universitet, 940,000 kroner i gjennomsnitt.

Bedre karrieremuligheter

Denne fordelen av en MBA-grad går hånd i hånd med den første. Nyutdannede av en MBA-program har, på grunn av sin kvalifisering, høyere sjansene for å skaffe og holde en lederstilling på høyt nivå. Det er anslått at 70% av MBA akademikere over hele verden er ledere eller styremedlemmer. Denne type stilling bringer sammen en høyere lønn, men selvfølgelig også høyere ansvar og lengre arbeidstid.

Nye ferdigheter og kunnskap

Har du stagnert på karrierestigen? Studerer du en Master of Business Administration tvinger det deg til å komme ut av komfortsonen, lære de siste innen teknologi og management teori.

Et helhetlig perspektiv på virksomheten du jobber i

Som en MBA student eller akademiker, kommer denne innsikten som en del av utdannelsen, som legger vekt på alle management disipliner. Du vil ha egenskaper en leder trenger, men ikke nødvendigvis en regulær ansatt.
Hvis du er den typen person som kan håndtere utfordringen med å holde en ledelses-stilling, av å ha mye ansvar og å være i en konstant læringsfase, så er du sannsynligvis en god kandidat for en MBA.