Hvorfor forbrukslån ikke passer til å finansiere spill på nettet

Med strenge vilkår og ekstremt høye renter kan forbrukslån enkelt balle ut av kontroll. For mange låntakere er forbrukslånet en livsbøye for praktiske og kortvarige problemer.

Personer som lever med en gamblingavhengighet, legger ikke spill fordi de liker spillet, eller fordi de har en latter med sine kamerater på puben. Faktisk føler de seg ganske isolert, og spiller fordi de er tvunget til å tilfredsstille en ukontrollabel trang. Ludomani er ikke en spøk.

I denne prosessen kan alle bli desperate til å vende seg til forbrukslån som løsningen for å finansiere sine sportsspill eller casinospill på nett. Dette kan få katastrofale følger.

En farlig sirkel for sårbare spillere

Problemspillere kan enkelt finne seg i en ondskapsfull spiral hvor de låner for å betale spillevanene. Dette tvinger dem til å låne mer for å dekke nyere gjeld. Dette er ekstremt farlig, og kan raskt føre til en uhåndterlig ond syklus av gjeld og økonomisk tap. Problemet kan være livstruende, som bekymrende historier som den uheldige briten Ryan Myers høydepunkt. Mr Myers tok sitt eget liv i 2016, etter å ballet på seg tusenvis av pund av gamblinggjeld og tok opp forbrukslån etter forbrukslån som en siste utvei.

Det er ikke uvanlig å ha en spiller i en syklus mellom forbrukslån og spill på nett. 70% av Sporting Chance Clinics pasienter for spillavhengighet innrømmer at de har benyttet forbrukslån for å finansiere spill. Selv om de var helt blakke!

Ut av gjeld ved å slutte å spille

For en person som lider av avhengighet, blir til forbrukslån en kilde til rask kontanter. Den spilleavhengige er selvsagt overbevist om at han eller hun vil vinne pengene tilbake. Planen er syltynn og selvsagt går ikke dette bra. Den uheldige spilleren knuses av den ekstra byrden av gjeld de har akkumulert.

Å beskytte seg mot en farlig sirkel av forbrukslån er viktig. Men den viktigste delen av denne prosessen ligger selvsagt i å konfronterer avhengigheten i seg selv. Inntil ofre overvinner denne hindringen, forblir hver dag en ny risiko. Spill og lån ansvarlig!