Ikke bruk opp studielånet ditt for tidlig!

En av de største utfordringene ved studenttilværelsen er som kjent å få studentøkonomien til å gå opp. Men selv om det er vanskelig, er det absolutt ikke umulig.

Ikke ta opp mer studielån enn du trenger, hvis du kommer til å bruke opp pengene. Sparer du pengene, lønner det seg å ta opp maksimalt med studielån slik at pengene kan forente seg. Husk lån skal tilbakebetales med renter. I tillegg kan det spise av lånebeløpet til bolig.

Har du mulighet, bør du jobbe ved siden av studiene. I tillegg til en inntekt får du verdifull arbeidserfaring, samt pensjonsopptjening i Folketrygden.

Sjekk om du kan søke støtte utover lånekassen. UNIFOR er Forvaltningsstiftelsen for fond og legater. UNIFOR administrerer og forvalter ca. 230 fond og legater med ideelt formål. I Legathåndboken får du vite alt om ca. 2 300 stipend, legat, fond og andre støtteordninger.

Andre sparetips for studenter

Studentbudsjett

Lag budsjett for å ha kontroll. Bestem deg for mye du skal bruke på mat, klær osv. og følg med på budsjettet ditt i nettbanken.

Finn riktig leverandør

Begrens strøm- og mobilforbruket ditt. Sjekk om du kan spare penger på å bytte leverandør.

Reduser boutgiftene

Bo heller i utkanten av bykjernen hvor leieprisene er lavere, i tillegg lønner seg å leie sammen med noen.

Spar hele tiden

Sett av penger for å komme deg inn på boligmarkedet. Har du en skattbar inntekt spar i BSU.

Sammenlign prisene før du handler

Vær prisbevisst, se på prislappen før du handler. Smør matpakke i stedet for å kjøpe lunsj, fyll opp vannflasken i stedet for å kjøpe drikke.

Handle smart

Vent på salg, kjøp inn jule- og bursdagsgaver når det er gode tilbud i butikkene.