Ingen grunn til bekymring for Kronen!

I løpet av tredje kvartal i år steg den norske kronen mot de fleste sentrale valutaer. Dette er et resultat av den flotte økningen i oljeprisene, som alltid er til glede for Ola Nordmann. Ellers har det vært en generell høy prisvekt og Norges Bank besluttet å holde renten stabil helt til slutten av september. Utsiktene for norsk økonomi har blitt bedre i følge Magne Østnor fra DNB Markets, som en følge av økte oljepriser, høy prisvekst og Norges Banks beslutning om å holde renten uendret i slutten av september.

–”Utsiktene for norsk økonomi har blitt gradvis bedre, og folk har nok skjønt at bunnen er nådd. Spekulanter som har satset på den norske kronen har solgt for å sikre seg gevinst, og kommersielle aktører har gått inn,” sier valutastrategen videre. Magne mener brexit har kommet nordmenn til gode på flere markeder. “Det er gode tider og ingen grunn til unødvendig bekymring for kronen”

Pundet den store taperen etter Brexit fiasko

Som om britene ikke har vært gjennom nok, er det det Britiske Pundet som sliter mest på verdensbasis. I denne måneden har det vært flere mini-krakk allerede. Det værste så pundet dale hele 6 prosent på bare to minutter. Pundet er på det laveste det har vært mot dollar på hele 31 år. Stakkars britene ble sittende igjen med en bitter smak i munnen etter at Brexit-generalen Boris Johnsom stolt erklærte at alt står bra til både med markedet og pundet i UK, i et live intervju med Sky News. Nærmest samtidig mens intervjuet foregik raste så pundet til den aller laveste kurs mot dollar siden 1985