Kan å leve minimalistisk forbedre din økonomi?

Selv om det ikke erstatter god økonomistyring, kan minimalisme være et skritt mot å forbedre økonomien din. Å praktisere minimalisme hjelper ikke bare mentalt eller åndelig – det hjelper deg økonomisk. Minimalisme brukt til finansiering er bare god budsjettering egentlig.

Mange bruker minimalisme til budsjett innebærer å ta tøffe beslutninger om hvilke utgifter som er nødvendige hjemme og i virksomheten sin. Det inkluderer å tenke to ganger om nye kjøp. Og sette til side nok penger til å være en tørr stave i medlemskap på treningsstudioet hennes. Det hjelper med å klargjøre for meg hva som er nødvendige utgifter og hva som ikke er.

Hva er minimalisme?

For de som ikke vet er minimalisme en livsstil der individer tenker nøye på de elementene som gir verdi til deres liv. Og i samme slengen fjerner de som ikke gjør det. Det kan ta mange former. Noen bruker det som en måte å reise verden på, og eier alle eiendommene sine i en ryggsekk. Mens andre bruker den til å skille seg tilbake på unødvendige kjøp eller lede en mer miljøvennlig livsstil.

Mens begrepet minimalisme har eksistert i årevis, ble det stadig mer populært. Mer nylig har det vært en fornyet interesse med Netflixs “Rydde opp med Marie Kondo”. Her møter vi en kjent japansk decluttering-ekspert oppfordrer deltakerne til å beholde gjenstander som gir “en gnist av glede”. Samtidig som de donerer eller ødelegger uønskede eiendeler.

Fokuser på det aller mest essensielle

Når det gjelder å knytte minimalisme til personlig økonomi, konstaterer økonomiske eksperter at det er et forhold mellom de to. Men mange antyder å lede en minimalistisk livsstil i forbindelse med å praktisere andre gode pengestyringsevner for å trekke ut den største fordelen.

Ideen om å bare fokusere på det som gir deg verdi, er helt i tråd med hvordan du skal bruke, spare og investere. Det er viktig å identifisere tankeløse utgifter atferd og sørg for at dine økonomiske vaner virkelig samsvarer med dine verdier og mål. Lykke til vi ønsker på Norskelån.com.