Kjøp av bolig på tvangsauksjon

For mange har boligdrømmen gått i knus og endt opp på tvangsauksjon. La oss først se nærmere på hva tvangsauksjon innebærer. I følge definisjonen på Wikipedia er Tvangsauksjon som følger: “Tvangsauksjon eller tvangssalg er en måte kreditorer kan bruke for å få inn penger på. Det tas da beslag i eiendeler en insolvent (ikke betalingsdyktig) debitor (gjeldsinnehaver) måtte besitte. Debitor kan enten selv stå for salg, eller kreditor foretar det på h*ns vegne, ofte i form av en budrunde.”

En manns uhell kan bli din store dag

Hvis du leter etter et nytt sted å bo, eller et sted å bygge huset ditt, så kan du ha flaks hvis du følger med på tvangsauksjoner i ditt ønskede område. Her er det ikke bare boliger, grunnarealer og andre eiendommer blir lagt ut for salg, men du kan også gjøre enormt gode kupp på luksusbiler. I de tilfellene hvor huseier har gått konkurs, og banken bare prøver å minimere tapet så mye som mulig, kommer deg til gode.

Ikke så enkelt som det kan høres ut

Før du lar hammeren slå kjøpet må du sette deg grundig inn i hva som er knyttet til eiendommen i form av restgjeld og andre kostnader. Bruk fagfolk når du sjekker gjennom boligen du har lyst på. Har du først kjøpt boligen er det fra den dag av 100% ditt ansvar for alle eventuelle feil eller mangler. Nettopp fordi du har kjøpt eiendommen på en tvangsauksjon kan du ikke stille selgeren til ansvar. Sørg for å ha finkjemmet gjennom alt av papirarbeid og selve eiendommen og tomta før du hiver deg på.

Eiendomspriser

Det som selvsagt er det lokkende med tvangsauksjon er selvsagt prisen. Her finner du boliger som ville være utenfor din rekkevidde ellers. Banken vil selvsagt ha så mye som mulig for boligen, så gjør deg klar for mange lange runder med budrunder innen boligprisen er satt og salget godkjent.