Kontanter: Er kontanter blitt Jurassic Park?

Det virker som om kontanter blir dinosauren av valuta Bekvemmelighet spiller en stor rolle for hvorfor kredittkort har blitt drivkraften bak alle våre kjøpstransaksjoner. Kredittkort tilbyr bekvemmelighet, mindre rot i veske eller lommebok, umiddelbar tilgang, minimert ansvar hvis det mistes, betalingsmuligheter og personalisering. Pluss, det krever ingen grundig planlegging.

Det er også lett å bli fanget opp i lyden av cha-ching, cha-ching og knøvle kvitteringen opp etterpå. Men hvordan føler du deg når regningen kommer? Er du noen gang sjokkert over hvor mye du skylder? Eller hvor mye du har brukt?

Kredittkort tilbyr rimelige betalingsmåter. Men hvis du leser små-skriften vil de fleste ta alt fra 12% til 23% rente på sine ubetalte beløp. Hvis våre sparepenger ikke er å får noen rente og å låne penger koster 19%, hmmm … virker som dette ikke kan være en klok investering.

Kredittkort bruk er ikke en dårlig ting når det forvaltes godt. Og for større innkjøp eller impulskjøp, kan det være nyttig. Men hvis du vrir deg når regningen kommer… ta Kontant Utfordringen!

Kom i gang med Kontant-Utfordringen

For en hel arbeidsuke, forsøk å unngå å bruke kredittkortet ditt. Her gjelder bare kontanter i en hel uke. Debetkort er ikke tillatt! Sørg for å planlegg, sette et budsjett og ta ut nok kontanter til å ha på hånden for hele uka. Er du klar for det? Utfordre en venn eller et familiemedlem til å gjøre det også, så blir det litt sport over det hele!
Prøv det, og se hvordan det endrer perspektivet ditt på hvordann du bruker penger. Visst tenker du to ganger før du leverer overleverer ukens kontanter? Hadde du færre impulskjøp? Du vil stille deg selv spørsmål som – Trenger jeg dette “nå”?
Gamle vaner kan være vanskelig å bryte, men ha det gøy med utfordringen. Se om det ikke gjør du tenker litt annerledes om hvordan du bruker pengene dine ved å gå kontant i en uke.