Folkia

 

Hvor mye kan du låne på Folkia

Folkia byr på lån mellom 1000 og 20 000 kroner. Det vil si at dette er et selskap hvor man kan ta opp såkalte minilån. Dette er lån på under 5000 kr. av gangen. Slike minilån har blitt veldig populære her til lands. Allikevel er det langt fra alle banker på nettet som har et slikt tilbud på menyen. Folkia er altså en av dem.

Vær oppmerksom på at alle lån på under 5000 kr. hos Folkia må betales ned med ett månedlig avdrag. Det vil si at du ikke bør ta opp denne typen lån hvis du ikke er bombesikker på at du vil ha nok penger til å innfri lånet innenfor denne fristen. Det har seg jo slik at det aldri er klokt å misligholde et lån – uansett hvor lite det er.

Låner du maksbeløpet på 200 000 kroner vil du velge tilbakebetalingstid på mellom 4 og 12 måneder. Dess lengre tid du bruker på å betale tilbake lånet, dess større vil den samlede utgiften bli. Til gjengjeld vil det månedlige terminbeløpet bli lavere hvis du velger lengre tilbakebetalingstid.

Hvem kan låne penger på Folkia

Hos Folkia kan veldig mange norske kunder søke om lån. De eneste fastsatte kravene er at alle søkere må være over 20 år gamle, være norske borgere og kunne vise til tilstrekkelig inntekt til å behandle lånet du ønsker å tegne. Det vil si at Folkia kan låne ut penger til de aller fleste norske forbrukere.

Mens mange banker fastsetter rente i henhold til hver lånesøkers personlige omstendigheter er ikke det tilfelle hos Folkia. Her er renter og gebyrer identiske uansett. Det vil si at din privatøkonomi, og lånehistorikk ikke vil påvirke lånets kostnad. Dette er særlig gunstig for de av oss som kanskje har slitt litt med å betale tilbake lån tidligere.

En ting du skal huske på er at Folkia byr på lån med kort tilbakebetalingstid. Dette byr på fordeler og ulemper. Den store fordelen er at den samlede lånekostnaden på denne måten blir forholdsvis lav. Det skyldes at renten ikke får tid til å vokse lenge nok til å gjøre lånet dyrt. Ulempen er at den månedlige kostnaden kan bli tilsvarende høy. Flere av konkurrentene byr på atskillig lengre tilbakebetalingstid.

Vilkår for lån hos Folkia

Vilkår for lån hos Folkia er veldig enkle. På selskapets meget oversiktlige og informative nettside vil du finne en hjelpsom lånekalkulator. Den gir deg mulighet til å anslå nøyaktig hvor mye ditt lån vil koste avhengig av lånesum og tilbakebetalingstid.

Du bare justerer hvor mye du ønsker, og hvor lang tid du trenger på å innfri lånet. Minste mulige lånesum er kun 1000 kr., mens maks er 200 000 kr. Som hos lånetilbydere flest gjelder det også hos Folkia at den samlede kostnaden blir lavere dess kjappere du betaler tilbake lånesummen.

Hvis du for eksempel velger å låne 3000 kroner, vil du måtte betale tilbake hele lånesummen på en måned. Kostnad vil bli 3565 kr, hvorav 170 kr. er renter. Vil du låne 10 000 kroner, og betale tilbake på lengste tillatte tilbakebetalingstid for denne lånesummen som er 6 måneder blir din totale utgift 12 408 kr. Månedskostnad blir 2068 kr., mens effektiv rentesats er 116%.

Pluss og minus med å låne penger hos Folkia

Et viktig pluss med å lån penger hos Folkia er at du kan ta opp mikrolån på helt nede i 1000 kr. Et minus med Folkia er at du ikke kan ta opp lån med tilbakebetalingstid på over 12 måneder.