Lendo

 

Hvor mye kan du låne på Lendo

Lendo formidler lån fra et stort antall lånetilbydere på nettet. Men det betyr ikke at du kan søke om alle de mange forskjellige lånene som alle slags nettbanker tilbyr. Hos Lendo finnes enkelte begrensninger.

For det første er det meste du kan låne gjennom Lendo 400 000 kroner. Det finnes online låneselskaper som byr på enda større usikrede forbrukslån – helt opptil 500 000 kr. Allikevel er det veldig sjeldent at noen har behov for å låne slike summer uten sikkerhet. Vanligvis vil man jo ta pant i eiendom eller lignende når man snakker om lånebeløp på mange hundretusen kroner.

For det andre er minimumssatsen for lån du kan søke om via Lendo 5000 kroner. På nettet vil du finne en rekke tilbud om langt mindre lånesummer. Du kan ta opp forbrukslån på helt nede i 1000 kroner av gangen.

Når det er sagt foretrekker forbrukere flest å bruke kredittkort når behovet for summer under 5000 kroner melder seg. Det vil si at summene du kan låne på Lendo vil tilfredsstille de aller fleste norske låntakere.

Hvem kan låne penger på Lendo

De aller fleste norske kunder kan ta opp et forbrukslån på nettet. Allikevel finnes det noen vilkår som man må innfri. Disse gjelder også for å benytte seg av Lendo som lånformidler.

Før du fyller inn søknad på nettsiden til Lendo bør du forsikre deg om at du tilfredsstiller en del basiskrav. Du må være minst 20 år gammel, og ikke ha fylt 70 ennå. Minste tillatte årsinntekt er 120 000 kr. – den må du for øvrig være i stand til å bevise at du vil nyte godt av. Alle søkere må være norske statsborgere og stå registrert i Folkeregisteret. Lendo kan ikke formidle lån på vegne av kunder som har betalingsanmerkninger på rullebladet.

All den tid Lendo vil gi deg tilbud på opptil 10 forskjellige lån fra 10 forskjellige banker, sier det seg selv at dette er et selskap som kan finne et lån som passer for de aller fleste. Du bare fyller inn ønsket lånesum og tilbakebetalingstid. Deretter venter du 24 timer mens Lendo gjør sine undersøkelser. Når de sender deg tilbudene de fant på dine vegne, er det bare å velge og vrake.

Vilkår for lån hos Lendo

Hvilke vilkår som gjelder for lån Lendo finner for deg vil selvsagt avhenge av hvilke nettbanker de fant tilbudene de videreformidlet til deg hos. Forskjellige banker har forskjellige vilkår. Dette gjelder for rentesatser, størrelse på gebyr og mye annet.

En av de store fordelene med å benytte seg av Lendo er at de tar seg av alt det harde arbeidet med å lete frem de beste tilbudene. Det er veldig mange aktører i dette markedet, så for de fleste av oss vil dette være både tidkrevende og anstrengende.

Hos Lendo kan du velge mellom tilbakebetalingslån på mellom 3 og 12 år. Det vil si at lån formidlet av Lendo er forholdsvis langvarige. Det finnes mange online lånetilbydere hvor du kan innfri lån veldig mye raskere enn på 36 måneder. Hvis du foretrekker kort tilbakebetalingstid kan det være lurt å lete frem en av dem på egen hånd.

Pluss og minus med å låne penger hos Lendo

Det store plusset med Lendo er at du ved å søke om lån via dette selskapet vil motta tilbud fra en lang rekke konkurrerende selskaper. Det gir deg en uovertruffen mulighet til å gjøre den aller beste handelen.

Minus med Lendo er at selskapet operer med tre år som korteste tillatte tilbakebetalingstid. Det kan være lite gunstig for enkelte kunder, da såpass mange månedsavdrag – særlig på mindre lån, under 20 000 kr – kan gjøre den samlede kostnaden uforholdsmessig høy. Smålån av den sorte er det mange kunder som foretrekker å nedbetale langt hurtigere.