Litt verdt å vite om betalingsanmerkninger og lån

Som regel har 3 ting skjedd hvis du har vært så uheldig: gjeldsordning, personlig konkurs og utbetalt gjeld. Det aller vanligste i alle tilfeller er ubetalt eller utestående gjeld. Veien til en betalingsanmerkning er kanskje lengre enn mange tror, men når det skjer er det ikke bra. Ubetalt gjeld blir kun en betalingsanmerkning når en rettslig inndriving blir satt i gang. Saken din vil bli sendt til forliksrådet av den kreditoren som velger å gå for innkrevning. Men slik som du må når du har et lån må inkassoselskapet også følge strenge regler når det gjelder purringer og gebyrer.

Hva går til inkasso?

Enkelte krav blir sett på som rettskraftige med en eneste gang du ikke betaler. Her inngår bøter, statlig gjeld, ubetalt skatt, NRK-lisens eller ubetalt studielån. Disse blir sendt direkte til namsmannen uten å være innom forliksrådet.

Enkleste måten å bli kvitt en betalingsanmerkning på er selvsagt å betale ned gjelden din. Så snart du har betalt det opprinnelige kravet og alle omkostninger er inkassobyrået pliktig til å slette betalingsanmerkningen. Med umiddelbar effekt. Det kan ofte være en god ide å ta opp et nytt lån så du kan betale ned en hissig kreditor. Etter 4 år vil din anmerkning slettet.

Hvorfor ikke søke om refinansiering hvis du sliter med høye månedsbetalinger. Mange har blitt hjulpet med et godt refinansierings-lån. Du kan finne all informasjon du trenger om refinansiering her på vår side. Sammenlign lån fra mange gode norske lånetilbydere. Finn et lån som passer deg!

Det er lurt å unngå å havne i en situasjon hvor du ikke klarer å ta hånd om din personlig økonomi. Stol på oss, det finnes flere måter å unngå at dine regninger går til inkasso og betalingsanmerkning. Et månedlig budsjett er alltid smart. Slik kan du være på toppen av dine regninger til enhver tid.