Noen tips til deg som vil spare i fond

Vi har samlet sammen noen gode råd til de som ønsker å spare i fond: For det første bør du tenke langsiktig og følge den planen du har valgt for sparingen. Aksjemarkedet er en motor for vekst og verdiskapning, men det kommer garantert tider da børsen vil falle og da er det viktig at denne kortsiktige støyen ikke bidrar til at du gjør irrasjonelle valg. Det gjør vondt å se pengene falle i verdi, men i slike tilfeller bør du heller faktisk kjøpe mer i stedet for å selge. Klarer du dette vil du garantert tjene gode penger.

Man bør også passe på at man finner den risikoen som passer for en selv. Risikoen bestemmes av hvor mye rentebærende papirer som fondet har og hvor mye som er aksjer. Du må finne den risikoprofilen som du kan leve med, for det er ingen vits i å sove dårlig om natten, men du kan gjerne tenke over plasseringen før du legger deg.

Mye enklere å spare i fond enn mange tror

Lett å kjøpe, enkelt å selge. Det er nesten enklere å spare i fond og opprette spareavtaler enn det er å betale regninger i nettbanken. Løsningene som finnes er tilgjengelige og veldig gode. Blant annet er det enkelt å følge med på utviklingen på fondene og de fleste prissettes en gang om dagen. Siden det ikke er noen binding når man kjøper fond, så står man også fritt til å selge når man vil, og da har man som regel pengene på konto noen dager etter salget.

Vi har hatt litt turbulens med fallende oljepriser, derfor kan det kanskje være lurt å kjøpe Europafond eller globale fond i dagens situasjon. Det er alltid noe å bekymre seg for i aksjemarkedet, og det er denne usikkerheten eller risiko som det også kalles, man får betalt for å ta på lang sikt. Tenkt langsiktig, vær tålmodig og la pengene jobbe for deg