Norge nøler med bud for nytt vinter-OL!

Norske politikere har distansert seg fra et eventuelt nytt vinter OL bud. Etter vårt vertskap i 1994 på Lillehammer reist spørsmålet seg allikevel denne uken.

Lillehammer kommune har betalt en ekstern konsulent 300.000 kroner ($ 35 000) for en 100-siders rapport om mulighetene for å få vinter-OL tilbake til byen i enten 2026 eller 2030, melder nyhetsbyrået NTB.

“Jeg kan garantere at dette ikke vil være et stort problem i [september general] valgkampen,” Høyre (Høyre) Partiet representant Svein Harberg til VG. Harberg parti stemte nei til et tidligere forslag til Oslo for å sende inn et bud på 2022 sommer OL.

“Jeg tror den koordinerende faktor i dette må være i Norges idrettsforening. De må finne ut når de vil være klare og hvordan det kunne gjøres. Stortinget kan ikke ta initiativ til et norsk OL-bud “, sier Harberg.

Anette Trettebergstuen fra opposisjonen AP enige om at det var for tidlig for snakk om et nytt forsøk for å bli en OL-vert.

Handler om full norsk støtte

“Det er nødvendig å skape offentlig entusiasme for prosjektet, og politikerne har å si ‘ja, vi ønsker å gjøre dette’ før prosessen er i gang,” sa hun til VG.

Minister for kultur Lina Hofstad Helleland er et ekko av hennes parlamentariske kolleger, melder avisen.

Helleland til VG via e-post at det var “avgjørende for eventuelle bud at det sportslige samfunnet har hele Norge på sin side. Den forrige prosessen er fortsatt ikke overstått, så jeg tror det er et stykke til å gå.”

Senterpartiet (Senterpartiet) sa at de totale kostnadene ved å være en olympisk vertsby igjen er en viktig faktor i om de kan støtte ideen.

“Hvis det utvikler seg til en gigantisk økonomisk prosjekt som det har gjort de siste tiårene, så blir det ingen land i verden igjen snart som ønsker spillene,” sa Marit Arnstad fra Senterpartiet til VG.