Sammenlign lån og spar unødvendige utgifter

Du vet selvsagt at det er viktig å sammenligne flere tilbud for å oppnå lavest mulig rente. Selvsagt er det fristende å velge det første og beste tilbudet du mottar. Men husk at søknadene du sender inn er både gratis og helt uforpliktende. Automatisk behandling gjør at de fleste får svar direkte innen kort tid. Det krever med andre ord minimalt innsats fra fin side for finne det aller beste lånet for deg. Det er anbefalt at du sammenligner den effektive renten fra minst tre banker. Viktig å holde oversikten til å sende inn uforpliktende lånesøknader. Hvordann kan du ellers sammenlikne? De først og fremst på den effektive renten på tilbudene du mottar. Sett deg ned og velg det lånet som passer deg og dine best.

Å sammenlikne er helt uforpliktende

Søknaden du sender inn til bankene er ikke bindende. Et innvilget lån vil inneholde nedbetalingstid, effektiv rente og lånebeløp. Det er først når du aksepterer lånetilbudet at du er bundet til avtalen for alltid. Så det er absolutt ingen grunn til ikke å sammenligne.

De fleste banker vil gi deg et tilbud nesten direkte etter at søknaden er innsendt. Det tar alt fra 24 timer til 48 innen pengene er tilgjengelig på din konto. Alt du trenger er en kopi av siste års skattemelding. Denne finner du under arkivet på altinn.no. Annet de vil be deg om er siste lønnsslipp fra arbeidsgiver.

Når du sender inn en lånesøknad blir du gjerne spurt om du ønsker betalingsforsikring. Forsikringen dekker terminbeløpet dersom du blant annet blir sykemeldt, permittert eller mister jobben. Dette gir betalingsforsikringen deg trygghet i vanskelige økonomiske tider.

Trenger jeg forsikring?

Prisen varierer mellom de ulike bankene. Normalt sett ligger det på imellom 2,5 ganger terminbeløpet. Som det alltid er med forsikringer vil de ikke lønne seg økonomisk før bomben slår ned. Dette er det du betaler for trygghet mot framtiden. Hvordann står det til med arbeidsforhold og økonomi rent generelt? Er du er nyansatt i en mindre bedrift, kan det gå i favør av å tegne betalingsforsikring. Har du fast jobb kan du kanskje droppe det.