Sett et spare mål for 2017

Start det nye året med en gulrot! Noe å se fram til er alltid fint. Noen mennesker synes det er vanskelig å bli motivert til å spare penger, men det er ofte mye lettere hvis du angir et spesifikt mål.

Ditt første skritt er å ha noen nød-besparelser – penger å falle tilbake på hvis du har en nødsituasjon, for eksempel et forholds-brudd, en vannlekkasje eller hvis du ikke kan arbeide på en stund.

Prøv å få tre måneder inntekt satt unna i en lett eller umiddelbar tilgjengelig konto. Ikke bekymre deg for mye hvis du ikke kan lage denne sparekontoen med en gang, men behold det som et mål å sikte etter. Den beste måten å spare penger på er å betale noen penger til en sparekonto hver måned. Når du har satt til side nødstilfelle fondet ditt, kan mulige besparelser omfatte en rekke flotte mål å se fram til.

Forslag til gode spare-mål!

  • Ta en ferie uten å måtte bekymre seg for regninger når du får tilbake.
  • Ha litt ekstra penger for å trekke på mens du er i fødselspermisjon eller pappapermisjon.
  • Kjøp ny en bil uten å ta opp et lån.

Når du har begynt gi besparelsene en sjanse til å vokse blir det lettere å finne ut hva du vil eller kan benytte dem til.

Husk også følgende

  • Sett et kortsiktig mål (opp til 5 år)
  • Sett et mellomlangt mål (5-10 år)
  • For et mer langsiktig mål bør du vurdere investeringer i aksjer, obligasjoner eller fond for din pensjonisttilværelse.

Les mer om sunn personlig økonomi her på vår guide for alt som har med din økonomi å gjøre. Trenger du et lån er du på riktig side. Sammenlign de forskjellige kreditorene og finn det lånet som passer deg best.