Shopp riktig og spar penger

Lag en liste – og hold deg til den

Bestem hva du skal kjøpe i matbutikken, lage en liste – og hold deg til den. Det er lett å blåse matbudsjettet ved å gi inn til impulskjøp.

Måltidsplanlegging er nøkkelen til suksess!

Planlegger dine måltider for uken – eller bare dine middager. Middagsplanlegging gjør enklere i hverdagen og sparer deg penger. Hvis du baserer dine måltider på matvarer som er i sesong og i de ukentlige sirkulære annonsene, og du vil kunne spare penger ved å spise det som er ferskeste.

Vet hva du allerede har

Trenger du virkelig (enda) en ost? Hvis du vet hva som er i kjøleskapet ditt før du går til butikken, vet du hva du trenger å kjøpe. Sørg for å ta oversikt over hva du har på hånden før du går til markedet.

Gå kjøttfri

Kjør vegansk en eller to dager i uken. Eller rett og slett bli vegetarianer. Dette er mye mindre smertefritt enn det høres ut og pengene du sparer på kjøtt, melkeprodukter og andre animalske produkter vil raskt vise resultater. Velg retter som er fulle av både fiber og plantebasert protein som vegetarisk chili.

Anskaff en dypfryser

Lag en eller to porsjoner av hvilken som helst rett du lager og de er klare i fryseren. Slik har du hjemmelagede, praktiske måltider for hånden i stedet for å kjøpe dyre fastfood alternativ.

Sammenlign priser

Hold øynene dine åpne for gode tilbud. Enkelt og greit! Det er mange gode tilbud der ute for den som sjekker. Bruk nettet når du ser etter tilbud i supermarkedene.

Gå der tilbudene er

Internasjonale matbutikker i Norge er et flott sted å finne gode tilbud og spare store. Tørkede bønner, krydder, råvarer og oliven i internasjonale matbutikker er normalt 50-90% lavere enn prisene i mer tradisjonelle norske supermarkeder. Disse butikkene er også et godt sted å finne lam og fjærfe.

Finn alternativ

De fleste dagligvarebutikker har en “snart utgått” seksjon der de selger matvarer som når utløpsdatoen eller ser litt mindre enn frisk. Handle i denne delen av butikken for gode tilbud på dyrere kjøttstykker som ikke ble kjøpt til full pris, eller oster som ble etterlatt av samme grunn.

Vi ønsker lykke til på Norskelån.com!